ERAB aptur jaunu investīciju veikšanu Krievijā

LETA/RTTNEWS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) trešdien paziņoja, ka tā neapstiprinās jaunus investīciju projektus Krievijā, ņemot vērā Eiropas Savienības (ES) un ASV pagājušajā nedēļā valstij noteiktās papildu sankcijas saistībā ar Krievijas un Ukrainas konflikta saasināšanos.

«Vairums ERAB direktoru valdes locekļu, tostarp visas ES dalībvalstis un vairākas valstis ārpus ES, skaidri norādījušas ERAB vadībai, ka tās šobrīd nevarēs apstiprināt jaunus investīciju projektus Krievijā,» vēsta banka.

«Šāda nostāja seko pagājušās nedēļas Eiropadomes paziņojumam, kurā tika aicināts ES dalībvalstīm koordinēt savu pozīciju bankas valdē. ERAB valdi vadīs šī nostāja darbības nostādnēm Krievijā,» teikts ERAB paziņojumā.

ERAB direktoru valde pārstāv bankas akcionārvalstis, kas ietver 64 valstis, kā arī ES un Eiropas Investīciju banku.

Šis lēmums gan neietekmē jau esošos projektus un klientus Krievijā, un bankas fiziskā klātbūtne valstī tiks saglabāta, norāda ERAB.

Šā gada pirmajos sešos mēnešos 19% ERAB investīciju nonākušas Krievijā, bet 81% nonācis citās 34 valstīs.

Kopējās ERAB investīcijas šajā periodā veidoja 3,6 miljardus dolāru, kas ir rekordaugsts līmenis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu