Desmitmiljonais tranzīta pasažieris caur Rīgu lidoja uz Tallinu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šodien starptautiskā lidosta «Rīga» sagaidīja lidostas desmitmiljono tranzīta/transfēra pasažieri kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas - Kristianu Zūlu, kurš lidostā ieradās ar aviokompānijas «airBaltic» reisu no Briseles un tālāk devās uz Tallinu.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) norādīja, ka apkalpoto tranzīta pasažieru skaits ir iespaidīgs un lidostai tas ir jāsaglabā un jāmeklē iespējas palielināt. Desmitmiljonā pasažiera apkalpošana pierādot, ka lidosta var strādāt efektīvi kā savienojošais reisu mezgls un pasažieri labprāt izvēlas tieši Rīgu kā savienojuma pilsētu. Matīss norādīja, ka savulaik tranzīta pasažieri bija puse no kopējā apkalpoto skaita, taču patlaban to īpatsvars ir aptuveni viena trešdaļa. Lai arī ministrs novērtēja, ka šis īpatsvars ir «normāls», tomēr norādīja, ka jādomā, kā to palielināt, jo principā tranzīta pasažieru skaita pieaugums samazinot kopējās izmaksas. Svarīgi esot tas, kādus pakalpojumus un galamērķus lidosta var piedāvāt. Tāpat esot jāizvērtē konkurences situācija. Matīss arī norādīja: jo vairāk tranzīta pasažieru, jo vairāk galamērķu lidosta var piedāvāt kopumā.

Lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks skaidro, ka, pateicoties nacionālajai aviokompānijai «airBaltic», lidosta ir arī tranzīta mezgls, un apkalpotie desmit miljoni tranzīta pasažieru pierāda lidostas «Rīga» vadošo lomu reģionā. Viņš skaidro, ka tranzīta/transfēra ceļotāji joprojām ir nozīmīga lidostas pasažieru daļa, kam ir saredzama izaugsme nākotnē. «Tranzītpasažieri ir lidostas nākotnes izaugsmes perspektīva,» uzsvēra Mūrnieks. Tāpat viņš norādīja: lai palielinātu transfēra pasažieru skaitu, lidostai ir jādomā par atbilstošas infrastruktūras izveidi, lai tā varētu piedāvāt ērtus savienojumus un šīs ērtības novērtētu aviokompānijas, izvēloties Rīgas lidostu.

«airBaltic» izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka «airBaltic» var nodrošināt tranzītlidojumus caur Rīgu ar 25 minūšu minimālo savienojuma laiku starp starptautiskajiem reisiem, ieskaitot tranzītu starp Šengenas un ārpus Šengenas zonas esošām valstīm.

Starptautiskā lidosta «Rīga» desmitmiljonajam pasažierim dāvāja četras biznesa zāles dāvanu kartes, kā arī pasniedza lidostas suvenīrus.

Starptautiskā lidosta «Rīga» šā gada pirmajos sešos mēnešos apkalpojusi 2 230 869 pasažierus, no kuriem 677 759 bija tranzīta/transfēra pasažieri. Populārākie tranzīta/transfēra galamērķi no lidostas «Rīga» šogad ir Tallina, Viļņa, Helsinki, Maskava un Stokholma.

Pērn lidosta apkalpoja 4,8 miljonus pasažieru, no kuriem 1,5 miljoni bija transfēra/tranzīta ceļotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu