Bagātākais cilvēks: jāstrādā būtu tikai trīs dienas nedēļā (105)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vai tu dažreiz nevēlies, lai tava nedēļas nogale būtu garāka par sestdienu un svētdienu? Saskaņā ar pasaulē bagātākā cilvēka teikto, tā tam tiešām vajadzētu būt, raksta «Anglo Baltic News».

Karloss Slims Helu, meksikāņu telekomunikāciju īpašnieks, kura bagātība ir apmēram 79,6 miljardi dolāru, kolēģiem konferencē Paragvajā piektdien teica, ka ir pienācis laiks veikt radikālas pārmaiņas cilvēku darba dzīvē. 2014.gada 15.jūlijā žurnāls «Forbes» paziņoja, ka Slims ir bagātākais cilvēks pasaulē. Viņam ir izdevies pārspēt pat Bila Geitsa bagātību, kas ir 79,1 miljards dolāru. Saskaņā ar Slima teikto, cilvēkiem nepieciešams vairāk no darba un profesionālās dzīves brīvā laika. To varētu īstenot, liekot cilvēkiem strādāt trīs, nevis piecas dienas nedēļā.

Jāstrādā ilgākus gadus un garāku darba dienu

«Cilvēkiem nepieciešams strādāt ilgāk, līdz pat 70 un 75 gadiem, taču darba nedēļas ilgumam būtu jābūt tikai trim, nevis piecām dienām, darba dienas ilgumam – 11 stundas,» Slims teica konferencē. Tātad cilvēkiem ne tikai būtu jāstrādā ilgāk katru dienu (11 stundas ierasto astoņu vietā), bet arī jāturpina strādāt līdz vēlākam vecumam.

Anglo Baltic News

Tomēr viņš apgalvo, ka īsāka darba nedēļa sniegtu daudz priekšrocību. «Strādājot trīs dienas nedēļā, mums būtu vairāk laika atpūsties, uzlabot dzīves kvalitāti. Četras dienas ilgas brīvdienas varētu būt ļoti svarīgas, lai ieviestu jaunas, izklaidējošas aktivitātes un citus veidus, kā sevi brīvdienu laikā nodarbināt,» viņš teica konferencē.

Ieteikumus jau īsteno savos uzņēmumos

Slims šo ideju vairāk vai mazāk ir īstenojis savos uzņēmumos. Saskaņā ar «Financial Times» teikto, Slima telefonu kompānija «Telmex» ir ieviesusi sistēmu, kurā darbinieki strādā pēc kolektīvā darba līguma noteikumiem. Cilvēki, kuri pievienojās kompānijai divdesmit gadu vecumā, jau 50 gados var doties pensijā, kā arī var turpināt strādāt četras dienas nedēļā par pilnu samaksu. Slims savos 74 gados joprojām ir aktīvs biznesmenis. Viņam ir arī daudzi hobiji, tostarp mākslas darbu kolekcionēšana. Nesen viņš atvēra «Museo Soumaya», kas ir mākslas muzejs, veltīts viņa mīlestībai pret mākslu un reliģijai. Muzejs ir veltīts viņa sievas piemiņai.

Komentāri (105)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu