ES pieņems galīgo lēmumu par Lietuvas uzņemšanu eiro zonā (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Eiropas Savienības (ES) valstu finanšu ministri trešdien sanāksmē Briselē pieņems galīgo lēmumu par Lietuvas uzņemšanu eiro zonā, informēja Lietuvas Finanšu ministrijā.

Gaidāms, ka šis lēmums būs pozitīvs.

Pēc lēmuma paziņošanas Briselē paredzēta Lietuvas premjerministra Aļģirda Butkeviča preses konference.

Jau ziņots, ka 4.jūnijā Eiropas Komisija un Eiropas Centrālā banka atzina Lietuvu par gatavu uzņemšanai eiro zonā no 1.janvāra. ES valstu un valdību vadītāji Lietuvas uzņemšanu eiro zonā atbalstīja 27.jūnijā, savukārt Eiropas Parlaments to atbalstīja 16.jūlijā.

Lietuva ir ES dalībvalsts kopš 2004.gada. Tā vēlējās eiro ieviest jau 2007.gadā, tomēr tai nedaudz pietrūka līdz inflācijas kritērija izpildei.

Eiro zonā pašlaik ir 18 ES dalībvalstis - Austrija, Beļģija, Francija, Grieķija, Igaunija, Itālija, Īrija, Kipra, Latvija, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Portugāle, Slovākija, Slovēnija, Somija, Spānija un Vācija.

Lietuva būs pēdējā no Baltijas valstīm, kas ieviesīs eiro. Latvija pievienojās eiro zonai šogad 1.janvārī, bet Igaunija - 2011.gada 1.janvārī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu