Bankas brīdina savus klientus par aizdomīgiem e-pastiem (8)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāku banku klienti saņēmuši aizdomīgus e-pastus, kuros viņus aicina reģistrēt savu bankas kontu maksājumu sistēmā «Opal Transfer», pārskaitot naudu, brīdina Latvijas Komercbanku asociācija.

Asociācija aicina nereaģēt uz šādiem aizdomīgiem e-pastiem

Latvijas Komercbanku asociācijas izsūtītajā šī aizdomīgā e-pasta paraugā kā sūtītājs norādīts «Opal Transfer». E-pasta vēstulē rakstīts, ka ir nosūtīts naudas pārskaitījums «Opal Transfer» sistēmā, minēta sūtītāja valsts, summa un pārskaitījuma identifikācijas numurs. Lai saņemtu pārskaitījumu, e-pasta saņēmējs aicināts reģistrēt savu bankas kontu «Opel Transfer» sistēmā, ko var izdarīt, pārskaitot vienu eiro uz «Opal Transfer» kontu.

Naudas pārskaitījumu kompānija «Opal Transfer» darbojas Londonā jau kopš 2003.gada. Šī uzņēmuma mājslapā šodien publicēts «Opal Transfer» brīdinājums par krāpnieciskām e-pasta vēstulēm, kuras izsūtītas šī uzņēmuma vārdā.

«»Opal Transfer» nekad nesūta ziņas pārvedumu saņēmējiem, kā arī nekad neprasa maksu par reģistrāciju,» teikts uzņēmuma paziņojumā. Neskaidrību gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar uzņēmumu «Opal Transfer».

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu