Lietuva: valstu ekonomiskās intereses vājina ES reakciju pret Krieviju (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs otrdien paziņoja, ka dažu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ekonomiskās intereses liedz ES vienoties par spēcīgu reakciju uz Krievijas rīcību Ukrainā.

Dažu ES valstu ekonomiskās intereses neļauj tām nosūtīt Maskavai «koordinētu vēstījumu», tāpēc šis vēstījums kļūst ļoti vājš, jo ES valstis nav vienotas, sacīja Linkevičs žurnālistiem Briselē, kur viņš piedalās ES ārlietu ministru sanāksmē.

Viņš arī norādīja, ka Krievija saistībā ar Malaizijas lidmašīnas notriekšanu izmanto propagandu kā ieroci.

«Arī propaganda ir ierocis. Visā pasaulē tiek plaši izplatīti meli par dažādām iespējām, kas ir noticis, izņemot vienu iespēju, - ka to izdarīja Krievijas atbalstīti teroristi,» sacīja Linkevičs.

Jau ziņots, sanāksmē otrdien ES ārlietu ministriem paredzēts spriest par sankciju paplašināšanu pret Krieviju saistībā ar tās rīcību Ukrainā.

Ukrainas austrumos, Doņeckas apgabalā, ceturtdien virs separātistu kontrolētas teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu