airBaltic kā pirmā aviokompānija pasaulē pieņem Bitcoin (41)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija «airBaltic» kļuvusi par pasaulē pirmo lidsabiedrību, kas pieņem digitālo valūtu «Bitcoin», pasažieriem norēķinoties par aviobiļetēm.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja lidsabiedrības izpilddirektors Martins Gauss, iespēja norēķināties ar «Bitcoin» ir daļa no lidsabiedrības inovatīvās pieejas, lai uzlabotu servisu klientiem.

«airBaltic» pieņem «Bitcoin» norēķiniem par biļetēm savā mājas lapā www.airbaltic.com. Tajā biļešu cenas ir norādītas eiro valūtā. Norēķinoties par lidojumu, «airBaltic» klientu «Bitcoin» tiek konvertēti uz eiro pēc tā brīža valūtas kursa. Lai norēķināšanos ar «Bitcoin» padarītu iespējamu, «airBaltic» uzsākusi sadarbību ar «Bitpay» - maksājumu apstrādātāju, kas konvertē «Bitcoin» valūtu uz eiro. Klientiem ir iespēja norēķināties ar «Bitcoin», pērkot lētākās klases jeb «airBaltic Basic class» biļetes.

«Bitcoin» ir norēķinu sistēma, kas radusies 2009.gadā. Maksājumi tiek reģistrēti publiskā reģistrā, kurā «Bitcoin» ir norēķinu vienība. «Bitcoin» norēķiniem akceptējuši arī tādi uzņēmumi kā «WordPress.com», «Overstock.com», «Expedia», «Dell» un citi.

«airBaltic» ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. «airBaltic» flotē ir 25 lidmašīnas: piecas «Boeing 737-500», astoņas «Boeing 737-300» un 12 «Bombardier Q400 NextGen».

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu