Lielbritānijā sāk kriminālizmeklēšanu par manipulācijām valūtas tirgū

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas Nopietno krāpšanas gadījumu izmeklēšanas birojs pirmdien paziņoja, ka ir sācis kriminālizmeklēšanu saistībā ar aizdomām par cenu manipulēšanu ārvalstu valūtas tirgos.

«Nopietno krāpšanas gadījumu izmeklēšanas biroja direktors šodien ir sācis izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka ārvalstu valūtas tirgū ir notikusi krāpnieciska darbība,» teikts biroja paziņojumā, kurā nav sniegta sīkāka informācija.

Plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka izmeklēšanas galvenais uzdevums būs noskaidrot, vai brokeri ir guvuši personīgu labumu no ārvalstu valūtas indeksu manipulācijas.

Iepriekš to, ka pret tām notiek izmeklēšanas par krāpšanos valūtu tirgos, ir paziņojušas bankas «Barclays», HSBC un «Royal Bank of Scotland».

Arī bankas «Deutsche Bank», UBS, «Citi» un «JPMorgan Chase» ir paziņojušas, ka tās sadarbojas ar regulatoriem šajā lietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu