Valdība vēl diskutēs par elektrības tarifu kāpuma kompensēšanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepieciešams turpināt darbu, lai panāktu kompromisu starp Latvijas Pašvaldību savienību un koalīcijas frakcijām jautājumā par risinājumu elektroenerģijas tarifu kāpuma kompensēšanai maznodrošinātajiem pēc elektrības tirgus liberalizācijas, šodien pēc koalīcijas padomes sēdes pauda Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Valdības vadītāja uzsvēra, ka ar šo jautājumu jātiek galā šai valdībai. Kaut arī pašlaik vienošanās nav, tas nenozīmē, ka ir kaut kādas problēmas, vienkārši jāstrādā tālāk un jāmēģina rast kompromiss, sacīja Straujuma.

Kā ziņots, Saeimas komisijas pašlaik vērtē valdības iesniegto likumprojektu par to, kā maznodrošinātajiem tiks kompensēts elektroenerģijas tarifu kāpums pēc elektroenerģijas tirgus liberalizēšanas.

Iepriekš Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija vēl nevienojās par konceptuālu atbalstu likumprojektam. Tā kvalitāti kritizēja Saeimas Juridiskais birojs, aicinot to nevirzīt tālākai izskatīšanai. Normas par atbalsta sniegšanu varot iestrādāt likumā par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, un piedāvātais regulējums neesot atsevišķa jauna likuma jautājums.

Tāpat arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) piedāvājusi partneriem jaunu priekšlikumu šajā jautājumā. Kā aģentūru LETA informēja ZZS, šis politiskais spēks piedāvā likumā noteikt aizsargātos lietotājus - trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības -, kurām tarifu par elektroenerģiju noteiks regulators. Reizi mēnesī pašvaldības sociālie dienesti sniegtu informāciju par maznodrošinātajām un trūcīgajām personām, un elektroenerģijas tirgotājs tām piemērotu aizsargātā lietotāja tarifu.

Kā ziņots, Saeima ir pieņēmusi grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, paredzot elektroenerģijas tirgus pilnīgu atvēršanu līdz 2015.gada 1.janvārim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu