Veidos jaunu vienoto sabiedriskā transporta pakalpojumu uzskaiti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) šodien izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, kas paredz jaunu vienotas sabiedriskā transporta pakalpojumu uzskaites sistēmas ieviešanu.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, jaunais noteikumu projekts aizstās patlaban spēkā esošos MK noteikumus, kas regulē kārtību, kādā izveido un uztur vienotu sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecības, rezervēšanas un uzskaites sistēmu.

Noteikumu projektā paredzētais vienotais biļešu rezervēšanas (tirdzniecības) portāls, kas kā atsevišķs rīks tiks nākotnē pievienots datubāzei, neveiks biļešu tirdzniecību, bet gan nodrošinās pasažierus ar apkopojošu informāciju par visām biļešu iespējamajām tirdzniecības vietām un elektroniskā formā novadīs attiecīgo pasažiera pieprasījumu līdz interesējošā transportlīdzekļa biļešu tirgotājam. Tādējādi noteikumu projektā ir ietvertas normas, kas paredz datu bāzē ietveramās informācijas veidu un apjomu, datu bāzes izveidošanā, uzturēšanā un informācijas ievadē iesaistīto personu loku, kā arī datu bāzē ievadītās informācijas apmaiņas kārtību, skaidro ministrijā.

Ar noteikumu projektu paredzēts noteikt tādas sistēmas izveidošanu, kas varēs pildīt sabiedriskā transporta pakalpojumu apstiprinātās informācijas uzturēšanas un glabāšanas funkcijas, kā arī saņemt un uzglabāt informāciju par pasažieru plūsmu.

Ministrijā skaidro, ka šīs informācijas pieejamība elektroniskā formā ļaus veikt datu apmaiņu ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanās iesaistītajām personām (piemēram, autoostas, uzziņu dienesti), kā arī realizēt maršrutu plānošanai nepieciešamo informācijas analīzi.

Izmantojot datu bāzē reģistrēto informāciju, būs iespējams nodrošināt kvalitatīvāku sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījumu līgumu izpildes kontroli, kā arī tuvākā nākotnē aizstāt pārvadātājiem un pilsētas nozīmes pārvadājumu pasūtītājiem pašlaik noteikto pārskatu papīra formātā iesniegšanu ar nepieciešamās informācijas apmaiņu elektroniskā formā.

Lai izsludinātais MK noteikumu projekts stātos spēkā, tas būs jāapstiprina valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu