Nedaudz samazinājusies nerezidentu interese par dzīvokļiem jaunajos projektos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

Jauno projektu segmentā jūnijā pircēju aktivitāte no vietējo iedzīvotāju puses palielinājusies, savukārt nedaudz samazinājusies no nerezidentu puses, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Cenas par jauno projektu dzīvokļiem mikrorajonos ir no 1200 līdz 1850 eiro par vienu kvadrātmetru. Cenas par jauno projektu dzīvokļiem galvaspilsētas centrā ir vidēji no 1900 līdz pat 3900 eiro par vienu kvadrātmetru, klusajā centrā dažviet sasniedzot pat 4900 eiro par kvadrātmetru. Ekskluzīvu objektu segmentā dzīvokļu ar pilnu apdari cena var sasniegt 4000 līdz pat 6000 eiro kvadrātmetrā.

Vietējie pircēji joprojām lielu uzmanību, izvēloties īpašumu, pievērš apsaimniekošanas maksai, apsaimniekotāju uzņēmumam, pārliecinās, vai zemes domājamās daļas ir īpašumā. Svarīgs faktors ir arī apkures skaitītāju esamība, pazemes stāvvieta un tās cena, kura vidēji ir no 7000 eiro līdz 10 000 eiro par vienu vietu.

Rezidenti aktīvāk interesējas par īpašumiem cenu kategorijā no 50 000 eiro līdz 140 000 eiro ar vai bez apdares, savukārt nerezidenti - sākot no 70 000 līdz 200 000 eiro un pārsvarā ar pilnu apdari.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu