Slēgti visi «Tiimari Latvia» veikali, un sākts uzņēmuma likvidācijas process (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ Ms L

Slēgti visi uzņēmuma SIA «Tiimari Latvia» veikali un sākts uzņēmuma likvidācijas process, apstiprina bijusī «Tiimari» reģionālā direktore Ineta Zaharova.

Iepriekš jau vēstīts, ka Somijas mājas un kancelejas preču mazumtirgotājs "Tiimari" pērn, 18.septembrī, iesniedzis bankrota pieteikumu. Lēmumu iesniegt bankrota pieteikumu uzņēmuma pārstāvji skaidroja ar vājajiem pārdošanas rezultātiem un nespēju piesaistīt finansējumu darbības turpināšanai.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka likvidācijas process sākts šā gada 13.maijā, bet 27.maijā mainīts uzņēmuma nosaukums - no "Tiimari Latvia" uz "VLTN Latvia".

Zaharova "Nozare.lv" atzīmē, ka

līdzšinējie četri "Tiimari" veikali ir slēgti no 1.maija.

"Lēmums par veikalu slēgšanu tika pieņemts šā gada aprīļa sākumā. To pieņēma "Tiimari Latvia" kapitāla turētāja Somijas kompānija "Tiimari Retail Oy", kas pagājušā gada septembrī iesniedza "bankrota pieteikumu".

Bijusī "Tiimari Latvia" vadītāja Zaharova arī norāda, ka kopumā Latvijā esot tikuši nodarbināti 24 darbinieki, no kuriem lielākā daļa esot atraduši darbu citur, pārējie vai nu ir aizbraukuši, vai arī meklē darba vietu citos Latvijas uzņēmumos.

Jautāta, vai pirms lēmuma pieņemšanas par veikalu slēgšanu aprīlī bija kaut kas paredzams saistībā ar "Tiimari" darbību Latvijā, Zaharova stāsta, ka tādas skaidrības nav bijis.

Pagājušā gada nogalē ir bijusi informācija par centieniem pārdot Latvijas struktūrvienību, taču šie centieni nav noslēgušies ar pārdošanas darījumu. Šķiet, ka tāpēc arī šī gada

pavasarī tika pieņemts lēmums slēgt biznesu ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā kopumā,

atzīmē Zaharova.

"Lai arī pērn rudenī vēl nebija skaidrības, kas notiks ar Latvijas "Tiimari" uzņēmumu un veikaliem, tomēr jāņem vērā - ja bankrotē māteskompānija, tad, visticamāk, bankrotēs arī meitaskompānijas," piebilda Zaharova.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Tiimari Latvia" apgrozījums pērn bija 1,14 miljoni eiro, bet 2012.gadā - 1,16 miljoni eiro. Pērn uzņēmums darbību noslēdza ar peļņu 7153 eiro, bet 2012.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 102 929 eiro apmērā.

SIA "Tiimari Latvia", kas pēc likvidācijas procesa sākšanas ir kļuvusi par "VLTN Latvia", dibināta 2011.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Somijas "Tiimari Retail Oy".

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu