Pretēji iebildēm Rīga sāk dzeramā ūdens biznesu (74)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gandrīz divus gadus pēc SIA «Aqua Riga» dibināšanas trešdien pie patērētājiem ceļu sāk pretrunīgi vērtētais dzeramais pudeļu ūdens. Rīgas pašvaldība jaunajā uzņēmumā jau investējusi 150 tūkstošus eiro. Iepriekš nozares uzņēmumi un ministrijas iebilda šai iecerei, ziņo Latvijas radio.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāve Liene Kristapsone Latvijas radio norāda, ka galvaspilsētas rīcība ir prettiesiska: «Šobrīd spēkā esošais normatīvais regulējums nedod tiesības pašvaldībai veikt komercdarbību jomās, kurās tirgus spēj nodrošināt pieprasījumu pēc noteiktas preces un pakalpojuma. Tiesu praksē arī atrodams šis pamatprincips, ka publiskas personas primārais uzdevums nav veikt komercdarbību ar mērķi gūt peļņu, bet gan nodrošināt pārvaldes funkciju, ja tirgus to nespēj.»

Ministrijas pārstāve gan norāda, ka VARAM rīcība šajā situācijā ir ļoti ierobežota, un stingrākais mērs, ko paredz likums par pašvaldībām, ir priekšsēdētāja atbrīvošana no amata.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu