«Eurostat»: Latvijā pirmajā ceturksnī bijis trešais zemākais vakanču līmenis ES (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Francisco Osorio/flickr.com

Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī bija trešais zemākais darbavietu vakanču līmenis, kas izteikts procentuāli kā attiecība starp kopējo pieejamo vakanču skaitu pret visām pieejamajām darbavietām ekonomikā - jau aizņemtajām un vakantajām - to Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, par kurām pieejami salīdzināmi dati.

Par to liecina ES statistikas pārvaldes «Eurostat» otrdien publiskotie dati,

Latvijā vakanču līmenis bija 0,5%, kas bija lielāks vien par Kipras (0,2%) un Polijas (0,4%) rādītāju.

Savukārt lielākais vakanču līmenis 24 ES dalībvalstu, par kurām pieejami salīdzināmie dati, vidū pirmajā ceturksnī bija Vācijā (2,9%), Lielbritānijā (2,1%), Beļģijā (2,0%), Zviedrijā (1,9%), Austrijā (1,7%), Igaunijā, Nīderlandē un Ungārijā (visās valstīs 1,4%), Horvātijā (1,2%), kā arī Čehija un Lietuvā (abās valstīs 1,0%).

Par Dāniju, Franciju, Itāliju un Maltu nav pieejami salīdzināmie dati, jo tie neietver vakances visā ekonomikā.

Bloka dalībvalstu, par kurām pieejami salīdzināmie dati, vidū janvārī-martā salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksnī vakanču līmenis pieauga 13 valstīs, saglabājās stabils - deviņās, tostarp Latvijā, un kritās trīs valstīs: Beļģijā, Spānijā un Austrijā (visās valstīs -0,2 procenta punkti).

Lielākie vakanču līmeņa pieaugumi reģistrēti Lielbritānijā (+0,4 procenta punkti), kā arī Dānijā un Vācijā (+0,3 procenta punkti).

Igaunijā un Lietuvā vakanču līmenis gada izteiksmē audzis attiecīgi par 0,1 un 0,2 procenta punktiem.

ES vidēji vakanču līmenis šā gada pirmajā ceturksnī bija 1,6% pretstatā 1,5%, kas bija reģistrēti gan iepriekšējā trīs mēnešu periodā, gan 2013.gada pirmajā ceturksnī.

Savukārt eiro zonas 18 valstīs vidēji janvārī-martā vakanču līmenis bija 1,7% pretstatā 1,6% gan pagājušā gada pirmajā ceturksnī, gan pēdējā ceturksnī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu