Latvijā tirgojas ar mākoņiem (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arvien jaunas tehnoloģijas un iespējas atklāj pašmāju IT speciālisti, kur blakus lielajiem gigantiem, mākoņpakalpojumu sniedzējiem savu vārdu jau kādu laiku ir pieteicis arī Failiem.lv, piedāvājot latviešu valodā viegli lietojamu programmatūru failu glabāšanai.

No apmaiņas līdz glabāšanai

Daudziem vietne Failiem.lv asociējas ar ērtu funkcionalitāti un saprotamu dizainu, kur viegli un ātri pārsūtīt kolēģiem dokumentus vai draugiem bildes un dažāda izmēra failus, taču Failiem.lv var izmantot arī kā ilgtermiņa datu glabātuvi. Kopš pagājušā gada nogales Failiem.lv paplašinājis savu piedāvājuma klāstu, izveidojot uzņēmējiem programmatūras rīkus ērtai datu sinhronizācijai, rezerves kopiju veidošanai un failu ielādes moduli mājas lapām, kas lieti noder lielu failu saņemšanai vai apmaiņai, piemēram, dizaina un poligrāfijas firmām.

Failu ielādes modulis savai mājaslapai

Foto: Publicitātes foto

Drošība

Datu drošībai būtu jābūt prioritātei ikvienam uzņēmumam, jo tehniku iespējams atjaunot vai iegādāties jaunu, taču, ja pazūd dati, tas vairums gadījumos ir neatgriezeniski. Lai pasargātu sevi no dažādiem riskiem, kas saistīti ar datu zudumu, eksperti iesaka veidot drošas datu rezerves kopijas un glabāt tās ārpus sava uzņēmuma infrastruktūras. Lai gadījumos, kad tehniku nozog vai datori saskaras ar datorvīrusiem vai vienkārši pazūd elektrība birojā, Jūsu darbs būtu 100% pasargāts.

Foto: Publicitātes foto

Dzirdot par mākoņpakalpojumiem, daudziem rodas jautājumi par drošības sistēmu kādā veidā tiek glabāti faili. Vai faili tiek sūtīti uz serveriem šifrēti, vai failus var glabāt šifrētus un kam pieejami šie mākoņpakalpojuma serveri?

Foto: Publicitātes foto

Apzinoties daudzās uzņēmēju bažas un neuzticību virtuālajiem pakalpojumiem, Failiem.lv dod garantu, ka dati ir pasargāti no zādzībām vai iespējām, ka tiem piekļūs nepiederošas personas. Atšķirībā no tādiem mākoņpakalpojumiem kā Google Drive, Dropbox, Icloud, Failiem.lv serveri atrodas Latvijas teritorijā un uzņēmuma dati netiek sūtīti uz ASV vai citām pasaules valstīm, kur datu drošību bieži aizēno milzu konkurences apstākļi un valsts iestāžu lielā interese.

Foto: Publicitātes foto

Dati tiek sūtīti uz serveriem šifrētā veidā un tos iespējams arī glabāt šifrētus, kas nodrošina augstāko drošības pakāpi, lai neviens cits bez Jums tiem nepiekļūtu. Datu centrā ir veidoja specializēta infrastruktūra un vairāku līmeņu drošības sistēmas, lai serveriem, kas tur ir izvietoti, tiktu nodrošināti optimāli darba apstākļi, ugunsmūris, rezerves barošanas un datu pieslēgumi, kā arī fiziskā apsardze.

Foto: Publicitātes foto

Izmaksas

Ienāc un pamēģini!

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu