Uzņēmumu reģistra dati būs pieejami ikvienam (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmumu reģistrs (UR) ir viena no pirmajām valsts iestādēm Latvijā, kas atver savus datus sabiedrībai, piedāvājot tos lejupielādēt jebkuram interesentam bez maksas mašīnlasāmā formātā, lai tālāk tos ērti varētu izmantot.

Plašāk par jauno iespēju UR informēs preses konferencē 28.maijā plkst.11 reģistra konferenču zālē, Pērses ielā 2, Rīgā.

Preses konferencē piedalīsies galvenā valsts notāre Guna Paidere un UR Informācijas sistēmu attīstības un atbalsta nodaļas vadītājs Mārtiņš Štāls.

UR informēs par to, kādus datus reģistrs bez maksas piedāvā jebkuram interesentam un kā šos atvērtos datus var izmantot, ko sabiedrībai, uzņēmējiem un valsts pārvaldei kopumā var dot šādi atvērtie dati. Tāpat UR skaidros, ar ko atvērtie dati atšķiras no datiem, ko saņem UR atkalizmantotāji, kas regulāri iegādājās licenci, un kāda ir Eiropas tendence atvērto datu jautājumā.

UR norādīja, ka jautājums par valsts pārvaldē esošo datu nodošanu sabiedrībai mašīnlasāmā formātā, lai tos tālāk ērti un bez ierobežojumiem varētu izmantot, Eiropā ir ļoti aktuāls. Vairākas valstis, piemēram, Anglija, Norvēģija un Dānija, jau patlaban dažādu reģistru pamatdatus piedāvā sabiedrībai pilnā apjomā. Latvijas Uzņēmumu reģistrs, novērtējot ieguvumus, ko dod atvērto datu princips visai sabiedrībai, ir izveidojis automātisku procesu, kas periodiski publicē noteiktu datu apjomu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu