«Latvijas Finieris» pērn panācis 5% apgrozījuma un 6% peļņas pieaugumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Bērza saplākšņa ražotājs AS «Latvijas Finieris» pagājušajā gadā strādājis ar 5% apgrozījuma un 6% peļņas kāpumu, kas skaidrojams ar pieprasījuma pieaugumu eksporta tirgos, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Latvijas Finiera» apgrozījums pērn bija 187,378 miljoni eiro salīdzinājumā ar 179,290 miljoniem iepriekšējā gadā.

Uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā sasniedza 11,107 miljonus eiro salīdzinājumā ar 9,721 miljonu 2012.gadā.

Kā norādīts «Latvijas Finiera» vadības ziņojumā, akcionāriem dividendēs tiks izmaksāti 1,945 miljoni eiro, pārējā peļņa tiks novirzīta uzņēmuma attīstībai.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka finanšu rādītāju kāpums skaidrojams ar veiksmīgo darbību eksporta tirgos, pārdodot produkciju vairāk nekā 55 valstīs. Pērn koncerns attīstībā ieguldījis kopumā 15,6 miljonus eiro, tajā skaitā 7,4 miljonus - vadošajā uzņēmumā «Latvijas Finieris».

Pagājušā gada nogalē tika atklāta koncerna meitasuzņēmuma SIA «Verems» paplašinātā lielformāta saplākšņa ražotne Rēzeknē, kurā ieguldīti vairāk nekā 1,47 miljoni eiro. Tāpat pērn pilnībā apgūtas ražošanas jaudas 2012.gadā atjaunotajā Igaunijas meitasuzņēmumā «Kohla Vineer», kā arī attīstīta ražošana meitasuzņēmumā SIA «Troja».

«Latvijas Finiera» galvenie attīstības virzieni netiks mainīti arī šogad - tiks pilnveidota ražošana Baltijā, uzlabota darba procesu efektivitāte, ieviestas inovācijas un meklēti jauni tirgi. Tiek prognozēts, ka šogad un arī turpmāk pasaules tirgos pieaugs pieprasījums pēc saplākšņa, kā arī kopumā - pēc Baltijas koksnes produkcijas, teikts ziņojumā.

«Latvijas Finieris» reģistrēts 1992.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 34 370 000 latu (53 173 022 eiro), kas sastāv no 5786 akcijām.

«Latvijas Finieris» ar 179,290 miljonu eiro apgrozījumu pērn bija mežistrādes industrijas topa līderis «Latvijas tālruņa», «Firmas.lv» un aģentūras LETA biznesa portāla «Nozare.lv» veidotajā «Latvijas biznesa gada pārskatā 2013».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu