Ārzemju interneta veikalos visvairāk pērk apģērbu, smaržas un kosmētiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas pircēju vidū pieprasītākās preces vietējos interneta veikalos ir elektroniskās preces (24%), bet ārzemju interneta veikalos - apģērbs, smaržas un kosmētika (25%), liecina «DPD Latvija» veiktais pētījums «Ko vēlas interneta veikalu klienti Latvijā?».

Savukārt sadzīves tehniku vietējos interneta veikalos iegādājas 17% aptaujāto, kuri arī atzīst, ka, veicot pirkumu, svarīgas ir garantijas saistības, kādas piedāvā attiecīgais interneta veikals.

Pētījums arī parāda to, ka respondentu skatījumā par svarīgiem papildu pakalpojumiem tika norādīta iespēja ērti un bez maksas atdot atpakaļ preci interneta veikalam, kā arī samaksāt par preci kurjeram piegādes brīdī.

Turpretī respondentu sūtījumu saņemšanas izvēli pārsvarā ietekmē trīs galvenie kritēriji: piegādes cena, piegādes ātrums un alternatīvo sūtījumu izņemšanas vietas tuvums mājām un darbam, liecina pētījuma rezultāti.

Novērota arī tendence, ka iedzīvotāji labprāt izmanto piegādes veidus, kuri ļauj

viņiem ērtāk plānot saņemšanu un būt neatkarīgiem no kurjera darba laika.

Pētījumu «Ko vēlas interneta veikalu klienti Latvijā?» «DPD Latvija» veica sadarbībā ar interneta veikaliem «www.1a.lv» un «www.xnet.lv», aptaujājot vairāk nekā 6101 respondentu: 2767 sievietes un 3334 vīriešus.

SIA «DPD Latvija» dibināta 1998.gadā ar pamatkapitālu 266 233 eiro. 2013.gadā uzņēmums apgrozīja 9,9 miljonus eiro un guva peļņu viena miljona eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Kopējais sūtījumu apjoms pieaudzis par 20%, pērn sasniedzot 2,17 miljonus eiro. Pagājušajā gadā vērojams pieaugums gan iekšzemes, gan starptautiskajos eksprespasta sūtījumos. Visstraujākais pieaugums - 10% - novērojams eksprespasta iekšzemes sūtījumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu