«MasterCard» un «Visa» aptur Krievijas banku karšu apkalpošanu (93)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Starptautiskās maksājumu sistēmas «MasterCard» un «Visa» pārtrauc Krievijas banku «SMP Bank» un «InvestCapital Bank» izsniegto maksājumu karšu apkalpošanu, teikts «MasterCard» paziņojumā.

(Papildināts ar informāciju, ka sankciju sarakstā iekļauto Krievijas banku izsniegto karšu apkalpošanu apturēs arī «Visa».)

Šīs divas bankas pirmdien tika iekļautas jaunākajā sankciju sarakstā Krievijai saistībā ar krīzi Ukrainā.

«Šo divu banku maksājumu karšu apkalpošana tiks pārtraukta tuvākajā laikā ASV sankciju piemērošanas rezultātā. Bankas varēs turpināt apkalpot kartes savos klientu birojos un bankomātos,» norāda «MasterCard».

«MasterCard» un «Visa» jau iepriekš apturēja sankciju sarakstā agrāk iekļauto Krievijas banku «Rossija» un «Sobin Bank» karšu apkalpošanu.

Banka «Rossija» tika iekļauta pirmajā sankciju sarakstā, kas publiskots 20.martā.

Ņemot vērā to, ka bankai «Rossija» pieder 100% «Sobin Bank» akciju, arī «Sobin Bank» jau apmēram mēnesi atrodas sankciju sarakstā.

Savukārt pārējo Krievijas banku izsniegto maksājumu karšu apkalpošanu abas maksājumu sistēmas turpina bez ierobežojumiem.

Kā vēstīts Baltā nama paziņojumā, ASV sankcijas noteiktas, reaģējot uz «Krievijas nemitīgo nelikumīgo iejaukšanos Ukrainā un provokatīvo rīcību, kas grauj Ukrainas demokrātiju un apdraud tās mieru, drošību, stabilitāti un teritoriālo integritāti. Krievijas saistība ar neseno vardarbību Ukrainas austrumos ir neapstrīdama.»

Komentāri (93)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu