PMLP šogad atteikusi uzturēšanās atļaujas 26 personām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) atteikusi uzturēšanās atļaujas 26 personām, pastāstīja PMLP sabiedrisko attiecību speciāliste Undīne Priekule.

Līdz ceturtdienai bija iesniegti 758 pieteikumi uzturēšanās atļauju saņemšanai par kopumā 1736 personām, no tām termiņuzturēšanās atļaujas piešķirtas 1225 personām.

Pašlaik vēl izskatīšanā ir uzturēšanās atļauju piešķiršana 351 personai, bet lēmuma termiņa pagarinājums noteikts 133 personām.

Jau vēstīts, ka salīdzinoši ar pērno gadu šogad būtiski pieaudzis ārzemnieku skaits, kas Latvijā pieprasījuši uzturēšanās atļaujas.

Saeima ceturtdien vēl nepieņēma Imigrācijas likuma grozījumus, jo vēl jāvienojas par to spēkā stāšanās laiku. Grozījumi paredz, ka ārvalstnieks uzturēšanās atļauju uz laiku līdz pieciem gadiem varēs saņemt, ja būs iegādājies un viņam piederēs viens apbūvēts nekustamais īpašums, kura vērtība ir ne mazāka kā 250 tūkstoši eiro iepriekšējo 150 tūkstošu eiro vietā, bet no 50 tūkstošiem līdz 80 tūkstošiem eiro palielināta nekustamā īpašuma minimālā kadastrālā vērtība.

Likuma grozījumi paredz veikt iemaksu valsts budžetā piecu procentu apmērā no iegādājamā nekustamā īpašuma vērtības, ārzemniekam pieprasot pirmreizējo termiņuzturēšanās atļauju. Tāpat paredzēts atteikties no termiņuzturēšanās atļauju kvotām, izsniedzot ārvalstniekiem šādas atļaujas pret nekustamā īpašuma iegādi, kā arī no ieceres piešķirt uzturēšanās atļaujas, ja valsts budžetā iemaksāti 50 tūkstoši eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu