Francija paziņo par jaunām reformām budžeta tēriņu samazināšanai (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas valdība trešdien nāca klajā ar jaunu reformu paketi, kas paredz nodrošināt atbilstību Eiropas Savienības (ES) noteikumiem, samazināt budžeta tēriņus, veicināt jaunu darbavietu radīšanu un panākt savas ekonomikas konkurētspēju pasaules tirgos.

Francijas premjerministra Maniela Valsa jaunā valdība paziņoja, ka līdz nākamā gada beigām samazinās budžeta pārtēriņu līdz 3,0% no IKP.

Valdība prognozē, ka šogad IKP pieaugs par 1,0%, nākamgad - par 1,7%, bet 2016. un 2017.gadā - par 2,25%.

Lai līdz nākamā gada beigām sasniegtu Eiropas Komisijas (EK) noteikto budžeta deficīta maksimālo robežu - 3% no IKP, valdība plāno šogad samazināt budžeta deficītu līdz 3,8% no IKP. 2013.gadā Francijas budžeta deficīts bija 4,3% no IKP.

Saskaņā ar jauno reformu paketi valsts budžeta izdevumi šogad būs 56,7% no IKP, bet pēc tam samazināsies līdz 53,5% no IKP 2017.gadā.

Svarīgs nosacījums valsts finanšu sakārtošanā ir samazināt tēriņus par 50 miljardiem eiro no 2015. līdz 2017.gadam, tai skaitā samazināt pabalstus par 21 miljardu eiro.

Reformu pakete arī paredz izveidot 200 tūkstošus jaunu darbavietu līdz 2017.gadam. Bezdarbs Francijā ir sasniedzis rekordlīmeni un bija viens no faktoriem, kas izraisīja valdošās Sociālistiskās partijas pazemojošu sakāvi nesenajās pašvaldību vēlēšanās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu