Igaunijas ministrs: Krievijas sankciju vērtējums - tikai minējumi (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Mēģinājumi novērtēt pret Krieviju ieviesto sankciju iespaidu uz kaimiņvalstīm ir vienkārši minējumi, uzskata Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

«Pirmkārt, nav pieņemts neviens lēmums, kas attiektos uz ekonomiskām sankcijām, un, ja šādu lēmumu vajadzētu pieņemt, tad pašlaik nav iespējams noteikt, kādas jomas tās skars. Līdz ar to visi aprēķini ir hipotētiski. Tiešās un iespējamās sankciju sekas būt zināmas tad, kad būs zināms, uz kādām jomām tās attieksies, ko mēs pašlaik nezinām,» skaidroja Paets.

Kā norādīja ministrs, paralēli sankciju tiešajam iespaidam būs arī pastarpinātais efekts, ko jau var novērot tagad, kad dažos tirgos vērojams satraukums jeb kad notiek kapitāla aizplūšana no Krievijas.

«Tas, protams, arī atstās netiešu iespaidu, kā apmērus aprēķināt ir vēl grūtāks. Skaidrs, ka sankciju iespaids būt jūtams, bet konkrētas summas nav iespējams nosaukt, neņemot vērā sankciju skartās sfēras,» sacīja Paets, norādot, ka līdz ar to visi līdz šim izskanējušie aprēķini ir minējumi, kam nav reāla satura.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu