ES komisārs: Krievijas gāzes piegādes Eiropai nav apdraudētas (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas dabasgāzes piegādes Eiropas Savienības (ES) valstīm nav apdraudētas saistībā ar iespējamām ekonomiskām sankcijām, kādas varētu tikt noteiktas Ukrainas krīzes dēļ, svētdien paziņoja ES enerģētikas komisārs Ginters Etingers.

«No manām daudzajām sarunām ar [Krievijas koncernu] «Gazprom» mans iespaids ir tāds, ka mūsu Krievijas partneri pildīs savas līgumsaistības un grib piegādāt gāzi,» Etingers paziņoja Vācijas svētdienas laikrakstam «Welt am Sonntag».

«Mēs esam vienojušies, ka iespējamu ekonomisko sankciju gadījumā - no Eiropas vai Krievijas puses - gāzes sektoram nevajadzētu būt prioritāram» sankciju ziņā, sacīja komisārs.

Etingers atgādināja, ka «Gazprom» aizņem apmēram 25% no gāzes tirgus Eiropā.

«Es esmu pret mūsu gāzes sakaru ar Krieviju samazināšanu vai pat pārtraukšanu tuvāko gadu laikā. Tomēr mums jāturpina mūsu [gāzes piegāžu] diversifikācijas stratēģija,» sacīja Etingers.

Viņš informēja, ka svarīgas gāzes piegādātājas ES valstīm ir arī Norvēģija un Alžīrija, un uzsvēra, ka 30% no ES valstīm piegādātās gāzes ir iegūti pašā ES, konkrēti, Lielbritānijā un Nīderlandē.

Eirokomisārs arī sacīja, ka viņš aicinās Vāciju atļaut slānekļa gāzes ieguves projektu īstenošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu