Zemenes pārziemojušas labi; nedaudz bažījas audzētāji Rēzeknē (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Zemenāji šogad kopumā Latvijā ir pārziemojuši labi, taču nelielas bažas māc audzētājus Rēzeknes pusē, pastāstīja Latvijas Augļkopju asociācijas (LAA) pārstāve Renāte Kajaka.

Viņa sacīja, ka zemeņu audzētāji Tukuma un Talsu pusē irnorādījuši, ka zemenes ziemu ir pārlaidušas labi un arī no citiem zemeņu audzētājiem saņemta informācija par veiksmīgu pārziemošanu. Pozitīvi vērtējams, ka šogad pavasaris ir sausāks, kas zemenēm nāk par labu.

Savukārt dārzkopji Latgalē - Rēzeknes pusē - nedaudz bažījas par situāciju zemeņu laukos, taču pagaidām precīzu novērtējumu nevar sniegt, klāstīja Kajaka.

Arī asociācijas pārstāve un ogu audzētāja un pārstrādātāja «Very Berry» valdes priekšsēdētāja Gundega Sauškina aģentūrai BNS teica, ka zemenes Alūksnes pusē pārziemojušas labi un nekādu problēmu neesot. Viņa piebilda, ka arī dzērvenāji šogad pāziemojuši labi.

Tāpat dārzkopības uzņēmuma «Pūres dārzi» īpašnieks Edmunds Grīnbergs aģentūrai BNS pastāstīja, ka zemenes šogad «Pūres dārzos» pārziemojušas labi. «Nav sliktāk kā citus gadus,» sacīja Grīnbergs.

Viņš piebilda, ka sākotnēji prognozes par ogulāju ziemošanu bija sliktākas, taču kailsals nav nodarījis lielu skādi.

Savukārt zemeņu audzētājs un zemnieku saimniecības «Gulbji» īpašnieks Pēteris Heimanis aģentūrai BNS norādīja, ka pagaidām ir pāragri izvērtē, kā zemenāji pārziemojuši, jo nepieciešams pagaidīt vēl pāris nedēļas precīzam situācijas izvērtējumam. Viņš gan piebilda, ka veģetācija ir atsākusies.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu