Latvijā ir 170 uzņēmumu vadītāju ar uzvārdu Zaķis (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā kopumā 170 uzņēmumu amatpersonām vai to dalībniekiem ir uzvārds Zaķis, liecina SIA «Firmas.lv» apkopotā informācija par uzņēmumiem, kuru nosaukumi vai to vadītāju uzvārdi rada asociācijas ar Lieldienām.

Otrs populārākais ar Lieldienu tematiku saistītais uzvārds uzņēmumu vadītāju vidū ir Pūpols - to kopumā ir 40. Tam seko personas ar uzvārdu Ola (39), Oliņa un Cālītis (pa 27), Cālīte (25) un Zaķītis (15).

Tāpat Latvijā dibināti vairāki uzņēmumi, kuru nosaukumi raisa asociācijas ar Lieldienām, piemēram, SIA «Ola-Ola», SIA «Ola un Dante», IK «Zaķis ar bisi» un IU «Žiglais zaķis».

Latvijā arī dibināta biedrība «Zaķītis», kas nodibināta ar mērķi «apvienot medniekus medību organizēšanai un kopīgai atpūtai».

Savukārt Latvijas Valsts adrešu reģistrā, kas ir viens no «Firmas.lv» oficiālajiem reģistriem, ir atrodami vairāku māju nosaukumi, kas saistāmi ar Lieldienu tematiku, to skaitā - 100 māju nosaukumi, kuros atrodams vārds «zaķi», 543 māju nosaukumos ietverts vārds «pūpoli», 98 gadījumos - «zaķīši», bet 41 gadījumā - «pūpoliņi».

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu