Jaunais VID ēku komplekss pieņemts ekspluatācijā (59)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) administratīvo ēku komplekss Rīgā, Talejas ielā 1, šodien pieņemts ekspluatācijā.

Ēka pieņemta ekspluatācijā, taču pieņemšanas aktā atzīmēti atliktie darbi, kas konkrētajā gadījumā skar teritorijas labiekārtošanu - projektā paredzēta teritorijas apzaļumošana ar zālienu, bet, tā kā zāliens vēl nav izdīdzis, komisija nevarēja pārliecināties par veikto labiekārtošanas darbu atbilstību būvprojektam, pastāstīja būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Būvvaldē apliecinājums par būves gatavību ekspluatācijai ir ticis iesniegts 27.martā. Ņemot vērā apliecinājuma un tam pievienoto dokumentu apjomu, Būvvalde pagarināja Būvobjekta pieņemšanas ekspluatācijā komisijas termiņa nozīmēšanu līdz 17.aprīlim.

Žūka norādīja, ka visi normatīvajos aktos norādītie dokumenti, kas iesniedzami būvvaldē, lai varētu būvi pieņemt ekspluatācijā, tika iesniegti tikai pagājušajā nedēļā. Piemēram, 7.aprīlī tika iesniegts atzinums no «Rīgas ūdens», dienu vēlāk autoruzraudzības kārtībā saskaņotās izmaiņas inženierkomunikāciju izvietojumā, savukārt izpildmērījumi par pandusu atbilstību vides pieejamības prasībām iesniegti 10.aprīlī.

VID ēkas ekspluatācijā pieņemšanas komisijā ir 11 personas - pašvaldību tajā pārstāvēja Rīgas pilsētas būvvaldes būvinspektore un arhitekte, savukārt pasūtītāju - SIA «Biroju cents Ezerparks» valdes priekšsēdētājs, valdes loceklis un divas pilnvarotās personas. Komisijas sastāvā tika pieaicināti arī būvprojekta autors, būvuzraugs un būvuzrauga palīgs, kā arī galvenā būvuzņēmēja SIA «Re&Re» valdes priekšsēdētājs un atbildīgais būvdarbu vadītājs.

Kā ziņots, jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk nekā 2500 darbinieku no visām - patlaban 14 dažādās adresēs Rīgā esošām - VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs.

Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA «Biroju centrs Ezerparks», projekta autors - arhitektu birojs «Sarma&Norde Arhitekti», būvdarbu ģenerāluzņēmējs - SIA «Re&Re» un projekta finansētājs - banka «Nordea». Tā būvniecība izmaksājusi aptuveni 55 miljonus eiro.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu