Drīzumā valdībā virzīs noteikumus atbalstam par pirmā mājokļa iegādei (17)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Jau drīzumā valdībā varētu virzīt nosacījumus valsts atbalsta programmai, kas ģimenēm palīdzēs iegādāties pirmo mājokli, ceturtdien intervijā Latvijas Radio teica Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentārā sekretāre Ilona Platonova.

Viņa stāstīja, ka pretendēt uz atbalstu varēs, pirmkārt, ģimenes ar bērniem, kā arī viens no vecākiem ar bērniem vai laulāts pāris bez bērniem. Atbalsta sniegšanai nebūs vecuma ierobežojuma. Valsts galvojums tiks sniegts bankas kredītiem un ģimenei būs

jānodrošina pirmā iemaksa 10% apmērā no kredīta.

Platonova norādīja, ka programmā varētu iesaistīties visas Latvijas bankas, kas izsniedz mājokļa kredītus, savukārt galvojums tiks nodrošināts caur «Altum». Pēc viņas teiktā, pašreiz programmā iezīmētais finansējums ļaus izsniegt galvojumus apmēram tūkstotim ģimeņu.

EM pārstāve informēja, ka programma

varētu sākt strādāt vasaras otrajā pusē,

rudenī. «Mēs ļoti ceram, ka jau tuvāko divu nedēļu laikā programmas noteikumu uzmetums būs pieejams valsts sekretāru sanāksmē. Jau šonedēļ esam aizsūtījuši noteikumus skaņošanai Finanšu ministrijai un «Altum«,» teica Platonova.

Jau vēstīts, ka aprīļa sākumā koalīcijas partijas vienojās atbalsta programmu ģimenēm pirmā mājokļa iegādei sākt līdz jūlijam. Ieviest atbalsta programmu ģimenēm pirmā mājokļa iegādei paredz valdības deklarācija. Ekonomikas ministrijai jānāk klajā ar konkrētiem noteikumiem, kuras ģimenes varēs pretendēt uz šo atbalstu. Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis iepriekš norādījis, ka pirmā mājokļa iegādei jaunajām ģimenēm valsts varētu garantēt darījumus divu miljonu eiro apmērā - apmēram tūkstoti darījumu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu