Siltuma piegāde ēkām Rīgā pagaidām nav pārtraukta (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Siltumenerģijas piegāde ēkām Rīgā pagaidām nav pārtraukta un iedzīvotāju siltumu patērē atbilstoši savām vajadzībām, pastāstīja Rīgas siltumapgādes uzņēmuma «Rīgas siltums» Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

«Prognozējam, ka klienti vēl tuvākās nedēļas laikā no apkures neatslēgsies, ņemot vērā zemās āra gaisa temperatūras naktīs,» teica Rence.

Viņa arī norādīja, ka tas nemaz nav nepieciešams, jo Rīgā dzīvojamos namos uzstādīti automatizētie individuālie siltummezgli, kas ļauj siltumu patērēt racionāli un ekonomiski. «Siltummezglos temperatūra iekštelpām ieregulēta atbilstoši iedzīvotāju vēlmēm, ņemot vērā āra gaisa temperatūras svārstības. Tas praktiski nozīmē, ka, āra gaisa temperatūrai paliekot siltākai, siltummezgls automātiski samazina vai pat atslēdz apkuri, tā samazinot siltumenerģijas patēriņu, bet, paliekot aukstākam, apkure automātiski pieslēdzas, lai iedzīvotājiem būtu silti un komfortabli,» skaidroja Rence.

Tāpat viņa atzīmēja, ka šobrīd vidējā diennakts temperatūra ir tikai plus pieci grādi, un siltumenerģijas patēriņš saruks, laikam paliekot siltākam, kas tiek prognozēts vairāk pēc Lieldienām.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometru, no kuriem 74% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu