Junkers: Eiropai solidāri jāpārvar pret Krieviju noteiktās sankcijas (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ja situācija Ukrainā arī turpmāk pasliktināsies, tad sankcijas pret Krieviju būs jāpastiprina, bet Eiropai jāsolidarizējas to seku pārvarēšanai, žurnālistiem šodien sacīja Eiropas Tautas partijas Eiropas Komisijas prezidenta amata kandidāts, bijušais Luksemburgas premjers Žans Klods Junkers.

Junkers sacīja, ka ekonomiskās sankcijas pret Krieviju dažādas valstis ietekmētu atšķirīgi, tāpēc Eiropai vajadzēs solidarizēties, lai tiktu galā ar šīm sekām. Viņš arī piebilda - Latvijai un arī citām valstīm, kurām ir ciešāka ekonomiskā sadarbība ar Krieviju, sankciju sekas varētu būt sāpīgākas.

Politiķis gan uzsvēra, ka pastiprināt sankcijas vajadzēs tad, ja Krievija turpinās spert soļus situācijas eskalācijas virzienā. Tomēr tad šīs sankcijas jāorganizē tā, lai daļa valstu, kurai ir cieša sadarbība ar Krieviju, neciestu vairāk par citām.

Pašreizējās sankcijas bijušais Luksemburgas premjers vērtēja kā atbilstošas.

Kā ziņots, Junkers šodien ieradies Rīgā divu dienu vizītē. Viesojoties Rīgā, Junkers tiksies ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), kā arī ar bijušo valdības vadītāju Dombrovski, kurš no ETP pretendēja uz EK prezidenta amatu, taču vēlāk atsauca savu kandidatūru, lai atbalstītu Junkeru.

Junkers tiek uzskatīts par galveno kandidātu EK prezidenta vēlēšanās, kuru par savu pretendentu partijas kongresā Dublinā izraudzījusies ETP, taču viņu sagaida sīva sāncensība ar sociāldemokrātu kandidātu un pašreizējo EP prezidentu Martinu Šulcu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu