MK lems par airBaltic peļņas atstāšanu aviokompānijā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» akcionāri šonedēļ apstiprinājuši aviokompānijas gada pārskatu.

Jau ziņots, ka «airBaltic» pērn strādājusi ar viena miljona eiro tīro peļņu, salīdzinot ar 27 miljonu eiro zaudējumiem 2012.gadā. Tādējādi «airBaltic» spējusi atgriezties pie peļņas gadu agrāk, nekā sākotnēji tika plānots.

«airBaltic» izpilddirektors Martins Gauss skaidro, ka pēc «airBaltic» peļņas sasniegšanas un gada pārskata apstiprināšanas Ministru kabinets saskaņā ar pašreiz spēkā esošo likumdošanu lems par peļņas atstāšanu aviokompānijā.

Kā ziņots iepriekš, «airBaltic» pērn izdevies par 5% palielināt ienākumus, bet ieņēmumi par produkcijas vienību ir uzlaboti par 1% (RASK - ieņēmumi uz vienu sēdvietu kilometru), salīdzinot ar 2012.gadu. Ieņēmumi pagājušā gadā saglabājās stabili un veidoja 325 miljonus eiro, neraugoties uz lidojumu kapacitātes samazinājumu. Vienlaikus samazinājās pārvadāto pasažieru skaits par 5% līdz 2,95 miljoniem.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. AS «Air Baltic Corporation» ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. «airBaltic» flotē ir 25 lidmašīnas - piecas «Boeing 737-500», astoņas «Boeing 737-300» un divpadsmit «Bombardier Q400 NextGen».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu