Ķīnā streiko tūkstošiem apavu rūpnīcas darbinieku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas dienvidos desmitiem tūkstoši apavu rūpnīcas, kas ražo apavus tādiem zīmoliem kā «Nike» un «Adidas», darbinieku trešdien streiko pret sociālo iemaksu neveikšanu, paziņoja tiesību aizstāvības aktīvisti.

Vairāk nekā 30 tūkstoši rūpnīcas «Yue Yuen Industrial» darbinieku Dunguaņas pilsētā ir streikojuši jau vairākas dienas, protestējot pret neveiktiem sociālajiem maksājumiem, paziņoja ASV bāzētā tiesību aizstāvības organizācija «China Labour Watch», piebilstot, ka policija ir piekāvusi un aizturējusi vairākus protestētājus.

Ķīnā darbinieki arvien biežāk pauž savu neapmierinātību streikos laikā, kad valsts ekonomikas izaugsme palēninās un valsts dienvidos, kur atrodas lielākā daļa rūpnīcu, sāk trūkt darbaspēka, tādēļ pieaug darbinieku prasības.

«Yue Yuen Industrial» mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka rūpnīcā tiek ražoti apavi tādiem ārvalstu zīmoliem kā «Nike», «Adidas», «Puma» un «New Balance». Guaņdunas provincē esošā rūpnīca daļēji pieder Taivānas uzņēmējiem.

Kāda vietējā darbiniece sacīja, ka rūpnīcas vadība ir solījusi darbiniekiem sociālās apdrošināšanas maksājumi tiks veikti līdz nākamā gada beigām, bet darbinieki ar tādu termiņu neesot mierā.

Viņa norādīja, ka policija šonedēļ ir piekāvusi un aizturējusi vairākus protestētājus, bet bruņoti policisti joprojām ir izvietoti pie rūpnīcas vārtiem, lai gan saspīlētā gaisotne tajā ir nedaudz pierimusi. Rūpnīcas vadība ir draudējusi atlaist visus, kas turpina protestu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu