Francija iesaldē sociālos pabalstus, lai samazinātu tēriņus (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas jaunais premjerministrs Maniels Valss trešdien paziņoja, ka valsts pensijas un citi sociālie pabalsti tiks iesaldēti saistībā ar viņa plānu, kas paredz samazināt valdības tēriņus par 50 miljardiem eiro.

Francijas sociālistu valdība ir solījusi šādu tēriņu samazināšanu trīs gadu laikā - no 2015. līdz 2017.gadam, lai finansētu nodokļu samazināšanu privātpersonām un firmām ar mērķi atdzīvināt ekonomiku un samazināt bezdarbu, kurš ir sasniedzis rekordlīmeni.

Par jomām, kurās tiks veikti samazinājumi, ir paziņots plašos vilcienos, bet ar galīgajām detaļām var būt neapmierināti tie valdošās partijas biedri, kuri bija neizpratnē par prezidenta Fransuā Olanda lēmumu iecelt centriski noskaņoto Valsu par valdības vadītāju.

Valss tika izraudzīts premjera amatam pēc tam, kas sociālisti martā cieta sakāvi pašvaldību vēlēšanās. Olands viņam uzdevis īstenot pāreju uz uzņēmējdarbībai draudzīgāku ekonomisko politiku, par kuru prezidents paziņoja janvārī.

Lai īstenotu 42% no plānotajiem tēriņu samazinājumiem - 21 miljardu eiro, tiks samazināta Francijas dāsno sociālo pabalstu sistēma un tās augsti vērtētā veselības aprūpes sistēma. Tēriņu samazināšana par vēl 18 miljardiem eiro tiks panākta, samazinot ministriju budžetus, bet par pārējiem 11 miljardiem eiro samazinājums tiks veikts, racionalizējot pašvaldības.

Valss paziņoja, ka sociālie pabalsti, tostarp valsts pensijas, tiks iesaldēti līdz 2015.gada oktobrim. Viņš arī apstiprināja, ka turpināsies civildienesta ierēdņu algu iesaldējums.

Premjers sacīja, ka sabiedriskie tēriņi sastāda 57% no valsts bagātības un valsts parāds pieaug, tāpēc Francijai nav citas izejas kā samazināt tēriņus. Viņš uzsvēra, ka Francija «nevar atļauties dzīvot pāri saviem līdzekļiem».

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu