LDz peļņa sasniedz 79,8 miljonus eiro (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) peļņa pērn ir bijusi ievērojami lielāka nekā citus gadus - 56,1 miljonu latu (79,8 miljoni eiro), taču lielākā daļa - 43,7 miljoni latu (62,18 miljoni eiro) ir gūta no kravu vagona parka pārvērtēšanas un nodošanas meitassabiedrībai «LDz Cargo», kas ir vienreizējs darījums un nav saistīts ar naudas plūsmu, šodien preses konferencē skaidroja LDz viceprezidents Aivars Strakšas.

Neto apgrozījums sasniedzis 153,2 miljonus latu (218 miljoni eiro), kas ir par 5,5% mazāk nekā gadu iepriekš, jo, samazinoties kravu pārvadājumiem, samazinājās ieņēmumi par infrastruktūras jaudas pārdošanu. Koncerna konsolidētie ieņēmumi pērn bija 308,6 miljoni latu (439 miljoni eiro), kas ir par 7,6% mazāk nekā gadu iepriekš, un arī tas ir skaidrojams ar samazinājumu kravu pārvadājumu apjomā, skaidroja Strakšas.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) norādīja, ka lūgs Ministru kabinetam (MK) ļaut LDz valstī maksājamās dividendes novirzīt uzņēmuma projektu līdzfinansēšanai. Viņš norādīja, ka dzelzceļam ir jāattīstās, un jādomā par konkurētspējas palielināšanu, līdz ar to šis neesot īstais brīdis, kad no LDz līdzekļus ņemt nost.

Kā ziņots iepriekš, «Latvijas Dzelzceļa» meitasuzņēmums «LDz Cargo» pagājušajā gadā pārvadājis 55,8 miljonus tonnu kravu, kas ir par 7,9% mazāk nekā 2012.gadā.

Koncerns «Latvijas Dzelzceļš» sastāv no valdošā uzņēmuma VAS «Latvijas Dzelzceļš» un piecām meitassabiedrībām - SIA «LDz Cargo», kas nodarbojas ar dzelzceļa kravu pārvadājumiem, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA «LDz infrastruktūra», ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA «LDz ritošā sastāva serviss», kā arī apsardzes uzņēmuma SIA «LDz apsardze» un AS «LatRailNet», kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu