Aptauja: 10% ģimeņu ik mēnesi neizdodas sabalansēt budžetu (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Reuters

Latvijā 10% ģimeņu gandrīz ik mēnesi neizdodas sabalansēt ienākumus un izdevumus, bet 42% ar šādu situāciju saskaras laiku pa laikam, atzīmēja «Swedbank» Privātpersonu finanšu institūta direktore Adriāna Kauliņa, atsaucoties uz veikto aptauju.

Viņa norādīja, ka visbiežākais klupšanas akmens tam, ka mēneša beigās ģimene nevar savilkt galus, ir izmaiņas ikdienas ritējumā, kas neplānoti palielina mēneša izdevumus.

«Sagaidāms, ka garās Lieldienu un maija brīvdienas šogad izaicinās ne vienas vien Latvijas ģimenes budžetu - pavasarīgs laiks, prieks par kopā būšanu, izbraukumi, pikniki radu un draugu lokā nozīmē lielākus mēneša izdevumus. Ja brīvdienām atvēlamā naudas summa netiks laikus sarēķināta un nodalīta, pastāv risks atlikušo mēnesi dzīvot krīzes režīmā,» teica Kauliņa.

Tāpat viņa piebilda, ka spēja vienu izdevumu vārdā atteikties no citiem izdevumiem, pēc mājsaimniecību atzinuma, ir otrs lielākais klupšanas akmens ceļā uz pārtērēšanos. «Kino vai kafejnīca, nevis kino un kafejnīca - tā atteikšanās likums darbojas praksē,» piebilda Kauliņa.

«Swedbank» Privātpersonu finanšu institūts ir pētnieciska un izglītojoša «Swedbank» struktūrvienība. Institūts skaidro sabiedrībai dažādus ar naudu un ģimenes budžeta plānošanu saistītus jautājumus, kā arī veic pētījumus un līdzdarbojas atsevišķu valsts politikas jautājumu izstrādāšanā.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu