«Pillar» pārdošanas apjomi palielinās par 68% (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gada pirmajā ceturksnī «ABLV» grupas nekustamā īpašuma attīstīšanas un tirdzniecības grupa «Pillar» noslēgusi pārdošanas darījumus par 203 īpašumiem, kas ir par 68% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, informē «ABLV Bank» pārstāvis Jānis Bunte.

Gada pirmajā ceturksnī «Pillar» kopējā darījumu summa bija 10,2 miljoni eiro.

Klientu aktivitāte joprojām ir augsta visos mājokļu segmentos, tomēr īpaši liela tā bijusi sērijveida dzīvokļu tirgū, kur pirmajā ceturksnī noslēgts 141 pārdošanas darījums. Salīdzinājumam, 2013.gada pirmajā ceturksnī «Pillar» pārdeva vien 90 sērijveida dzīvokļus.

Tāpat tirgū nemainīgi liels pieprasījums ir pēc «premium» klases un jauno projektu mājokļiem. Jaunajos projektos gada sākumā kopumā noslēgti 59 darījumi, kā arī pārdoti divi «premium» klases dzīvokļi «Elizabetes Park House» projektā un viens zemes gabals Jūrmalā.

No «Pillar» jaunajiem projektiem Jargans īpaši izceļ daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku «Lielezeres Apartment House». Ēka tika nodota ekspluatācijā tikai šī gada sākumā, un jau pirmā ceturkšņa laikā tajā pārdoti 33 no pieejamajiem 68 dzīvokļiem.

«Ar gandarījumu varam secināt, ka Latvijas nekustamā īpašuma tirgus pēc piedzīvotās krīzes 2008. un 2009.gadā patlaban ir atgriezies pie mērenas un veselīgas izaugsmes. Lai arī pirmskrīzes līmenis nav sasniegts, un tas arī nav vēlams, tirgū aktivitāte pieaug kā no pārdevēju, tā arī pircēju puses. Tas liecina par iedzīvotāju pozitīva noskaņojuma atgriešanos un maksātspējas pieaugumu. Optimismu vairo arī kredītresursu atgriešanās tirgū,» norāda «Pillar» izpilddirektore Ieva Valtere.

2014.gadā «Pillar» turpina attīstīt vairākus jaunos projektus. Gada sākumā «Pillar» pilnībā pabeidza visus iekšējās apdares darbus daudzdzīvokļu dzīvojamajā ēkā «Dārza Apartment House», kura atrodas Dārza ielā 32, Rīgā. Mājā ir 54 vienas līdz piecu istabu dzīvokļi, kuru platība ir robežās no 43 kvadrātmetriem līdz pat 211 kvadrātmetriem. «Pillar» kopējie ieguldījumi šī projekta attīstībā bija 5,3 miljoni eiro.

Vēl turpinās rekonstrukcijas darbi «premium» klases daudzdzīvokļu mājā «Miera Park House». Plānots, ka šīs ēkas dzīvokļu tirdzniecība varētu tikt sākta 2015.gada pirmajā pusē. Turpinās darbs arī pie «Pillar» un visai «ABLV» grupai nozīmīgā projekta - finanšu un darījumu centra «New Hanza City» attīstības.

«Pillars» rekonstruēto īpašumu attīstības portfelī ir tādi projekti kā «Elizabetes Park House», «Saules Rasa», «Pine Breeze», «Mārtiņa Nams 2», «Liesmas Apartment House», «Dārza Apartment House», «Lielezeres Apartment House» un citi. Lielākā daļa no tiem jau ir izpārdoti.

«Pillar Holding Company», kas izveidota 2008.gadā, pieder lielākajai Latvijas privātbankai «ABLV Bank» un apvieno «ABLV» grupas uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība.

«Pillar» pieder viens no lielākajiem nekustamā īpašuma portfeļiem Latvijā - daudzdzīvokļu nami, atsevišķi dzīvokļi, privātmājas, zeme un komercobjekti. Kopumā «Pillar» pārraudzībā atrodas 1000 nekustamie īpašumi par kopējo summu aptuveni 70 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijā kopumā ieguldījis 14 miljonus eiro.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu