«Eurostat»: Latvijā pērn bija augstākais jauniešu bezdarba līmenis Baltijā (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijā pērn bija augstākais jauniešu bezdarba līmenis Baltijas valstīs, bet zemākais bija Igaunijā, liecina otrdien publiskotie Eiropas Savienības (ES) statistikas pārvaldes «Eurostat» dati, kas aptver 272 ES reģionus.

Saskaņā ar tiem Latvijā 2013.gadā bez darba bija 23,2% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem. Otrs augstākais rādītājs Baltijā bija Lietuvā, kur pērn bez darba bija 21,9% cilvēku minētajā vecumā grupā. Savukārt Igaunijā pagājušajā gadā darba nebija 18,7% jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem.

ES vidēji 2013.gadā bezdarbnieku rindās bija 23,4% cilvēku vecumā no 15 līdz 24 gadiem.

No «Eurostat» statistiķu aplūkotajiem ES reģioniem visaugstākais jauniešu bezdarbs bija Spānijas autonomajā pilsētā Seutā, kas atrodas Ziemeļāfrikā un kur pērn bez darba bija 72,7% cilvēku vecumā no 15 līdz 24 gadiem, Grieķijas Rietummaķedonijas reģionā – tur pagājušajā gadā darba nebija bija 70,6% jauniešu, kā arī Epīras reģionā Grieķijā, kur jauniešu bezdarbs pagājušajā gadā bija 67,0%.

Savukārt zemākais jauniešu bezdarba līmenis bija Vācijas reģionos Augšbavārijā un Tībingenē (abās 4,4%), kā arī Freiburgā (4,7%).

Baltijas valstis «Eurostat» datos savu mazo izmēru dēļ apskatītas reģiona statusā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu