Valdība atbalsta kuģu kanāla rekonstrukciju Rīgā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Valdība šodien akceptējusi paredzētās darbības Rīgas jūras līcī, rekonstruējot pieejas kanālu kuģu ienākšanai Rīgas ostā līdz Daugavas grīvai, kā arī pieļaut projekta īstenošanai nepieciešamo būvju - jaunas grunts izgāztuves un virsūdens pagaidu grunts atbērtnes Rīgas brīvostas teritorijā pie rietumu mola - izveidošanu Rīgas jūras līcī.

Projekta īstenošanas laikā Rīgas jūras līcī paredzēts veikt kuģu pieejas kanāla rekonstrukciju posmā no pieņemšanas bojas līdz Daugavas grīvai, kā arī izmantot esošo grunts izgāztuvi izsmeltās grunts deponēšanai. Tāpat plānots izveidot jaunu grunts izgāztuvi izsmeltās grunts deponēšanai un izveidot pagaidu grunts atbērtni ar ekspluatācijas laiku ne ilgāku par desmit gadiem Rīgas brīvostas teritorijā pie Rietumu mola, kur īslaicīgi tiks uzglabāta grunts, kuras inženierģeoloģiskie rādītāji atbildīs tam, lai to varētu izmantot būvniecībā.

Kopējā pieejas kanāla rekonstrukcija būs 13 kilometru kopgarumā.

Kā ziņots, projekts tiks īstenots pa kārtām. Projekta īstenošanai tiek plānots piesaistīt Eiropas Savienības Struktūrfondu līdzekļus, vienlaicīgi nodrošinot attiecīgo līdzfinansējumu no Rīgas brīvostas pārvaldes. Atbilstoši Rīgas brīvostas pārvaldes sniegtajai informācijai projekta īstenošanai plānotās kopējās izmaksas veido aptuveni 71,14 miljoni eiro.

Nacionālajā attīstības plānā 2014.-2020.gadam norādīts finansējums pieejas kanāla kuģu ienākšanai Rīgas ostā rekonstrukcijas kārtai 21,34 miljonu apmērā, no kuriem norādīts finansējums 18,14 miljoni eiro apmērā no Kohēzijas fonda, bet 3,2 miljoni eiro apmērā - no privātiem līdzekļiem, ko segtu Rīgas brīvostas pārvalde, skaidro Satiksmes ministrijā, norādot, ka šis finansējums ir indikatīvs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu