«Latvenergo» Saeimai piegādās elektrību par 460 000 eiro (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

AS «Latvenergo» uzvarējusi Saeimas izsludinātajā iepirkumā par elektroenerģijas piegādi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā. Kopējā līguma summa ir 460 000 eiro.

Pērn Saeimas rīkotajā iepirkumu konkursā par elektroenerģijas iegādi uzvarēja Igaunijas energokompānijas «Eesti Energia» meitasuzņēmums Latvijā SIA «Enefit». Pērn iepirkuma līgumcena bija 92 000 latu (130 904 eiro).

«Latvenergo» uzvarēja atklātā konkursā, piedāvājot pakalpojumu par viszemāko cenu.

Kā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Latvenergo» pārstāve Sandra Vējiņa, uzņēmums Saeimai elektrību piegādās turpmākos divus gadus.

Starp lielākajiem klientiem Latvijā, kuriem «Latvenergo» piegādās elektroenerģiju turpmākos trīs gadus, ir arī Latvijas Nacionālā bibliotēka, un pagājušajā gadā ir noslēgts ilgtermiņa līgums ar Ceļu satiksmes drošības direkciju.

Atbilstoši «Latvenergo» koncerna saīsinātajam nerevidētajam finanšu pārskatam par 2013.gadu «Latvenergo» koncerns ir lielākais elektroenerģijas tirgotājs Baltijā, 2013.gadā mazumtirdzniecības klientiem pārdodot 7954 gigavatstundas (GWh) elektroenerģijas.

Elektroenerģijas pārdošanas aktivitāšu rezultātā 2013.gadā par 32% ir palielināts pārdotās elektroenerģijas apjoms Igaunijā un Lietuvā, kas veido nu jau vairāk nekā ceturto daļu no kopējā mazumtirdzniecībā pārdotā elektroenerģijas apjoma Baltijā. Savukārt mazumtirdzniecības klientu skaits ārpus Latvijas pārsniedz 20 000.

Kā vēstīts, koncerna «Latvenergo» peļņa pērn bijusi 42,3 miljoni eiro, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai. Saskaņā ar «Firmas.lv» datiem 2013.gadā koncerna peļņa ir samazinājusies par aptuveni 6%, salīdzinot ar 2012.gadu, kad «Latvenergo» nopelnīja 45,1 miljonu eiro.

Koncerna ieņēmumi 2013.gadā ir pieauguši par 3% un sasnieguši 1,1 miljardu eiro. Savukārt EBITDA, pieaugot par 2%, sasniedza 248,9 miljonus eiro.

«Latvenergo» koncernā ir mātessabiedrība AS «Latvenergo» un meitassabiedrības - AS «Latvijas elektriskie tīkli», AS «Sadales tīkls», «Elektrum Eesti OÜ», «Elektrum Lietuva UAB» un SIA «Liepājas enerģija», kā arī «Elektrum Eesti OÜ» piederošā meitassabiedrība SIA «Elektrum Latvija».

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu