ES plāno, kā palīdzēt Ukrainai norēķināties par Krievijas gāzi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) strādā pie risinājuma, kā palīdzēt Ukrainai norēķināties par Krievijas piegādāto gāzi, piektdien paziņojis Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisārs Ginters Etingers. Saskaņā ar Maskavas aprēķiniem Ukraina nav norēķinājusies par Krievijas piegādāto gāzi 2,2 miljardu ASV dolāru apmērā.

«Es gatavoju risinājumu, kas būs daļa no SVF (Starptautiskā Valūtas fonda), ES un Pasaules Bankas (PB) palīdzības kopuma Ukrainai un ļaus samaksāt neapmaksātos rēķinus,» intervijā Austrijas radiostacijai «Oe1» paziņoja Etingers.

«Mēs domājam, ka varam atrast risinājumus pāris nākamajās nedēļās,» viņš piebilda.

Etingers norādīja, ka visā šajā lietā ir «viens vājais punkts», proti, Ukrainas tranzīta līnijām ir liela nozīme arī Krievijas gāzes piegādēs Eiropai.

Tomēr komisārs uzsvēra, ka «panika nav vajadzīga».

«Mēs uzturam ciešus kontaktus ar Ukrainu un tās gāzes kompāniju, lai nodrošinātu, ka Ukraina paliek maksātspējīga un ka parāds, kas Ukrainas gāzes kompānijai ir «Gazprom», nepalielinās,» norādīja Etingers.

Jau vēstīts, ka ES piektdien aicināja Krieviju ievērot noslēgtos līgumus par gāzes piegādēm Eiropai.

Šādu aicinājumu ES izplatīja pēc Krievijas Vladimira Putina izteikumiem, ka gāzes piegādes ir apdraudētas, ņemot vērā Ukrainas parādus par Krievijas piegādāto gāzi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu