MTG: «Lattelecom» vairs nebūs tiesību pārraidīt TV3 (505)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Mediju grupai «Modern Times Group» (MTG) un «Lattelecom» nav izdevies panākt vienošanos par jaunu kanāla TV3 retranslācijas līgumu, līdz ar to no 2.aprīļa «Lattelecom» nav tiesību pārraidīt kanālu TV3, tā informēja MTG Sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

Pievienots "Lattelecom" komentārs

"Līdz šim "Lattelecom" nav noslēdzis jaunu līgumu ar TV3, un tas nozīmē, ka "Lattelecom" nav tiesību pārraidīt kanālu TV3 interaktīvajā televīzijā no 2.aprīļa. Tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, aicinām izmantot lielāko nacionālo video portālu Latvijā "TVplay" un "TVplay" aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas televīzijas platformas," paziņojumā norāda MTG, uzsverot, ka jau tagad ik nedēļu šo iespēju izmanto aptuveni 115 000 interneta lietotāju."

Zandersone skaidroja, ka

šodien tikšanās laikā nav izdevies panākt vienošanos, savukārt citas tikšanās vairs nav plānotas.

MTG TV un radio vadītāja Latvijā Baiba Zūzena pauž nožēlu, ka "tik sarežģītā ārpolitiskā situācijā "Lattelecom" šādi rīkojas, kā rezultātā cietīs skatītāji un nacionālā informatīvā telpa. Tas ir veids, kā "Lattelecom" parāda savu attieksmi pret Latvijas skatītājiem un Latvijā veidoto saturu, kuru augstvērtīgā kvalitātē piedāvā kanāls TV3."

TV3 saturu būšot viegli kompensēt

"Lattelecom" savukārt uzskata, ka šāds solis informatīvo telpu būtiski neietekmēs un TV3 saturu būs viegli kompensēt. "Lai arī pēdējos pāris gadus MTG par prioritāti ir virzījis vietējā satura ražošanu, meklējot dažādus papildu finansējuma avotus - gan apvienojoties ar LNT, gan panākot grozījumus tā saucamā "must carry" statusā, gan atstājot bezmaksas apraidi -, diemžēl pašu ražotais saturs kanālā TV3 nepārsniedz vien pāris stundas dienā," norāda "Lattelecom" pārstāve Līga Bite.

"Lattelecom" Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika ir pārliecināta, ka

"Lattelecom" izdosies kompensēt šā kanāla neesamību, jo gandrīz 80% TV3 piedāvātā satura ir skatāms kādā citā "Lattelecom" TV kanālā.

"Atlikušos 20% piedāvājam aizvietot ar ļoti līdzvērtīgu saturu. Esam pievienojuši gan jaunus kanālus, gan paplašinājuši "Lattelecom" videonomas piedāvājumu, tajā iekļaujot, piemēram, tādus Latvijā veidotus raidījumus kā "Sirmais. Kulta ēdieni", raidījumi jaunajiem vecākiem - "Māmiņu klubs", festivāla "Positivus" koncertieraksti u.c. Tāpat pieejamas lielāko ASV kinostudiju - "Paramount", "Sony", "Disney" u.c. - jaunākās filmas uzreiz pēc to pirmizrādēm kinoteātros, kā arī Eiropas godalgotās kinofestivālu filmas un, protams, visplašākā Latvijā veidoto filmu un raidījumu izlase," norādīja Alika.

"Lattelecom" Interaktīvās televīzijas skatītājiem piedāvās skatīties izklaides kanālu visai ģimenei "Fox" un "Fox Life", kas piedāvā pasaulē slavenas filmas un TV šovus. Līdz ar pirmizrādi Ņujorkā "Lattelecom" TV skatītāji varēs skatīties kulta seriāla "Troņa spēles" jaunās, ceturtās sezonas sērijas, kā arī sekot līdzi notikumiem "Da Vinči dēmonu" otrās sezonas jaunākajās epizodēs.

"Lattelecom" norāda, ka

MTG par 60% ir paaugstinājis kanāla TV3 retranslācijas maksu,

salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tādējādi "Lattelecom" satura maksājums koncernam MTG par tā sešiem kanāliem būtiski pārsniedz izmaksas, kādas "Lattelecom" kopsummā maksā tādiem starptautiskiem kanāliem kā "Discovery", "Eurosport", "CNN", "BBC", "Fox", "National Geographic" un citiem.

Vienlaikus "Lattelecom" sola turpināt strādāt, lai attīstītu Latvijā veidota TV satura ražošanu un izplatību, aicinot uz sadarbību gan Latvijas Radio, gan Latvijas Televīziju. Jau ziņots, ka 14.martā "Lattelecom" nosūtījis LTV konkrētus sadarbības priekšlikumus, piedāvājot atbalstu, savu TV platformu un resursus šīs iniciatīvas realizācijai.

Kā ziņots, MTG un "Lattelecom" šodien pēdējā brīdī mēģināja panākt vienošanos par jaunu retranslācijas līgumu. Abu pušu pārstāvji tikās, lai pārrunās mēģinātu vienoties par "Lattelecom", MTG un skatītājiem izdevīgu līgumu.

To, vai vienošanos varētu panākt šīs dienas laikā un kādi varētu būt jaunā līguma nosacījumi, "Lattelecom" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite neatklāja, norādot, ka patlaban plašāk nekomentēs, lai "neietekmētu sarunu turpmāko gaitu".

Iepriekšējais līgums ir spēkā līdz 1.aprīlim ieskaitot, līdz ar to ir vēl divas dienas laika, norādīja Bite.

Jau vēstīts, ka MTG un "Baltcom TV" par diviem mēnešiem pagarinājušas līgumu par TV3 retranslāciju, savukārt ar "Lattelecom" nekāda vienošanās joprojām nav panākta.

MTG iepriekš izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka no 1.aprīļa "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā, iespējams, vairs nepārraidīs kanālu TV3, jo nav panākta vienošanās par jauna līguma noslēgšanu.

MTG pārstāvji klāstīja, ka jauns līgums abu uzņēmumu starpā nav noslēgts tādēļ, ka

"Lattelecom" patlaban nepiekrīt maksāt TV3 prasīto atlīdzību par kanāla TV3 veidoto programmu,

ko "Lattelecom" tālāk piegādā saviem abonentiem, saņemot par to samaksu no saviem klientiem.

Tikmēr to, ka šajā datumā līgums beidzas arī ar "Baltcom TV", MTG nepieminēja.

"Lattelecom" uz vēstuli reaģēja, izplatot savu paziņojumu, kurā Televīzijas daļas direktore Inga Alika uzsvēra, ka "Lattelecom" nepiekrīt MTG cenu diktātam.

"Lattelecom" pēc šā paziņojuma vērsās Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) un Konkurences padomē (KP), lūdzot izvērtēt MTG paziņojuma atbilstību normatīvajiem aktiem.

Jau ziņots, ka Skandināvijas mediju koncernam "Modern Times Group" (MTG), kurš kopš 1998.gada darbojas Latvijā, pieder telekanāli TV3, "3+", TV6, LNT, TV5 un "Latvijas Mūzikas kanāls".

Komentāri (505)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu