Noslēdzies atkritumu uzņēmumu «Bioinvest» un «L&T» darījums (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Noslēdzies Somijas sadzīves un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas «Lassila&Tikanoja» piederošā Latvijas atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA «L&T» iegādes darījums, tagad 100% atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma kapitāla daļu pieder uzņēmumam SIA «Bioinvest», biznesa portālam «Nozare.lv» ziņo SIA «Bioinvest» sabiedrisko attiecību konsultants Toms Briedis.

Darījumu līdzfinansēja «Nordea banka», SIA «Bioinvest», piešķirot finansējumu 9,4 miljonu eiro apmērā, atklāj «Nordea bankas» vadītājs Latvijā Jānis Buks.

«Esam gandarīti, ka vietējie tirgus dalībnieki ir uzkrājuši tādu pieredzi, kas viņiem ļauj realizēt un mums kā bankai līdzfinansēt šāda mēroga darījumus. Tas parāda, ka Latvijas uzņēmēji ir spējīgi palielināt savu ietekmi uzņēmējdarbības sfērās, kurās ilgu laiku ir dominējuši uzņēmumi ar ārvalstu kapitālu,» skaidro Buks.

«Visu darījuma summu neatklāsim, jo tas ir somu firmas «Lassila&Tikanoja» kompetencē, kuri šāda veida informāciju ir atteikušies sniegt,» biznesa portālam «Nozare.lv» saka uzņēmuma SIA «Bioinvest» līdzīpašnieks Guntars Kokarevičs.

Pēc pirkšanas un pārdošanas darījuma noslēgšanās notikušas arī izmaiņas uzņēmuma SIA «L&T» vadībā, turpmāk šo uzņēmumu vadīs Ieva Jansone, kura iepriekš bija atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA «Vides pakalpojumu grupa» vadītāja.

Būtiskas izmaiņas uzņēmuma SIA «L&T» darbībā nākotnē nav gaidāmas, tas turpinās nodarboties ar atkritumu savākšanu un apsaimniekošanu, kā arī sniegs plašu pakalpojumu spektru vides uzturēšanas un apsaimniekošanas jomā. Izmaiņas nav sagaidāmas arī personāla sastāvā, jo esošā komanda uzrādījusi labus uzņēmuma darbības rādītājus, «Nozare.lv» stāsta Jansone.

«Kopā centīsimies panākt, lai uzņēmums turpinātu izaugsmi gan galvaspilsētā, gan valsts reģionos, un gribam panākt attīstību iedzīvotājiem jaunos un apkārtējai videi svarīgos pakalpojumu segmentos,» atzīmēja Jansone.

«L&T» kapitāla daļu pirkšanas un pārdošanas darījumu konsultēja firmas «Porta Finance» un «Eversheds Bitāns».

SIA «Bioinvest» 2012.gadā strādājis bez apgrozījuma, uzņēmuma zaudējumi bijuši 40 181 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» dati. Uzņēmums dibināts 2003.gadā. Īpašnieki ir SIA «Vides investīcijas» (90%) un SIA «Enerģijas risinājumi» (10%).

«Lassila&Tikanoja» specializējas vides pārvaldībā, kā arī īpašumu un rūpniecisko objektu apsaimniekošanā. Uzņēmums strādā Somijā, Zviedrijā, Latvijā un Krievijā. Koncerna apgrozījums 2009.gadā sasniedza 582 miljonus eiro (407,4 miljonus latu).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu