Gadu mijas naktī Latvijas banku kontos uz eiro konvertēti aptuveni seši miljardi latu (49)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gadu mijas naktī Latvijas banku kontos bezskaidrā naudā atradās aptuveni seši miljardi latu, kas pusnaktī pēc oficiālā kursa tika konvertēti un pārtapa par 8,5 miljardiem eiro, šodien žurnālistiem sacīja Latvijas Bankas Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms.

Viņš informēja, ka četrās pagājušā gada nogales dienās Latvijas Bankas sistēmas apstrādāja 464 000 maksājumus kopsummā par 7,1 miljardu eiro jeb pieciem miljardiem latu. Parasti darba dienās ik dienu Latvijas Bankas sistēmām cauri iet 1,3 miljardi eiro.

Latvijas Banka rēķinās, ka pirmajās jaunā gada nedēļās darba apjoms būs lielāks un darbs būs spraigāks nekā ikdienā. Centrālā banka būs gatava strādāt elastīgāk, lai nodrošinātu komercbankās ienākošo uzņēmēju pieprasījumu pēc skaidras naudas, informēja Blūms.

Pēc viņa teiktā, no rītdienas darbu sāks arī starpbanku norēķini.

Foto: LETA

Līdz ar 2014.gada atnākšanu Latvija kļuvusi par 18.eirozonas dalībvalsti. Pāreja no latiem uz eiro notiek saskaņā ar oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi. Banku kontos noguldītā nauda, iedzīvotājiem un uzņēmējiem latos izsniegtie kredīti, citi finanšu instrumenti šonakt saskaņā ar šo kursu pārvērsti eiro.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu