Grieķija pieņem jaunu likumu par nekustamā īpašuma nodokli (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Grieķijas parlaments sestdien pieņēma valdības ierosinātu jaunu likumu par nekustamā īpašuma nodokli, kuru pieprasījuši valsts starptautiskie kreditori, bet šī balsojuma dēļ valdošās koalīcijas vairākums parlamentā samazinājās par vienu deputātu. Parlamentā, kurā ir 300 deputātu, šis likums tika pieņemts ar 152 balsīm par un 143 pret.

Pret šī likuma pieņemšanu balsoja deputāts Vīrons Polidors no valdošajā koalīcijā esošās konservatīvās partijas «Jaunā demokrātija». Par šādu balsošanu viņš uzreiz tika izslēgts no šīs partijas un tās parlamenta frakcijas, un valdošās koalīcijas vairākums parlamentā saruka līdz 153 deputātiem.

Jaunais likums konsolidē un aizstāj iepriekšējos nekustamā īpašuma nodokļus, un tā mērķis ir nākamgad panākt nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumus 2,65 miljardu eiro (1,86 miljardu latu) apmērā.

Šis likums paredz atbrīvošanu no nodokļa vai tā samazināšanu mazo salu iedzīvotājiem un cilvēkiem ar zemiem ienākumiem. Tomēr tas arī pirmoreiz paredz aplikt ar nekustamā īpašuma nodokli lauksaimniecības zemesgabalus, kas lielāki par 1000 kvadrātmetriem, un lauksaimniekiem iepriekš ar nodokļiem tika aplikti tikai viņu ienākumi.

Grieķijā vairāk nekā 70% zemes ir privātā īpašumā, un šis īpatsvars ir viens no augstākajiem Eiropā.

Simtiem Grieķijas lauksaimnieku piektdien Atēnās protestēja pret jauno nekustamā īpašuma nodokli un apmētāja ar apelsīniem īpašo uzdevumu policiju parlamenta ēkas priekšā.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu