Tiks atlaisti aptuveni 1500 «Liepājas metalurga» darbinieki (109)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Finanšu grūtībās nonākušās AS «Liepājas metalurgs» (LM) darbinieku atlaišana sāksies jau no rītdienas, 14.novembra, un tuvākā mēneša laikā tiks atlaisti aptuveni 1500 darbinieku, šodien žurnālistiem sacīja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Darbu nezaudēs tikai 300 cilvēku

«Līdz mantas pārdošanai plānots saglabāt darba tiesiskās attiecības ar ne vairāk kā 300 darbiniekiem - tas nepieciešams, lai nodrošinātu mantas saglabāšanu un nepasliktinātu nozīmīgāko pamatlīdzekļu stāvokli,» sacīja Velmers.

Administrators informēja, ka, ieskaitot uzņēmuma poliklīnikas darbiniekus,

patlaban LM nodarbināti 1870 strādājošie.

Velmers sacīja, ka netiks atlaists neviens poliklīnikas darbinieks, to ir 85, un poliklīnika turpinās darbu līdz pārdošanai. Citās struktūrās ir nodarbināti 1785 darbinieki.

Darbiniekiem, kuri zaudēs darbu, tiks sniegta palīdzība pieteikumu sagatavošanā Maksātnespējas administrācijai, lai saņemtu kompensāciju no Darba algu garantiju fonda. Tāpat viņi varēs pieteikties bezdarbnieku pabalsta saņemšanai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Reģistrēs bezdarbniekos

Velmers arī informēja, ka tikko saņēmis informāciju no Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiāles, ka bezdarbnieku reģistrācija tiks sākta no piektdienas. No rītdienas NVA Liepājas filiāles darbinieki dežurēs uzņēmumā un katram no atlaižamajiem izsniegs maršrutu lapas, kad šim cilvēkam ir jāierodas NVA.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 12.novembrī nolēma izbeigt LM tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākt uzņēmuma maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot līdzšinējo TAP administratoru Velmeru. Tas nozīmē, ka LM pilnībā pāriet maksātnespējas administratora Velmera pārraudzībā, kura uzdevums būs sešu mēnešu laikā sagatavot uzņēmumu pārdošanai.

Nonākot finanšu grūtībās, LM jau pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja LM vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai «UniCredit» - 67 465 056 eiro jeb 47 414 711 latus. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro (4 307 103 latu) apmērā.

Komentāri (109)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu