No 2015.gada pakāpeniski paaugstinās mikrouzņēmumu nodokļa likmi (207)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā, kas paredz pakāpeniski palielināt mikrouzņēmumu nodokli, sākot ar 2015.gadu, līdz 2017.gadā tas sasniegs 15%.

Mikrouzņēmumam, kura apgrozījums gadā nepārsniedz 7000 eiro (4920 latus), likme būs 9%. Ja apgrozījums pārsniegs minēto summu, likme 2015.gadā būs 11%, 2016.gadā - 13% un, sākot ar 2017.gadu, - 15%.

Pašlaik mikrouzņēmumiem neatkarīgi no apgrozījuma apmēra nodokļa likme noteikta 9%.

Gadījumos, kad uzņēmēji apzināti slēpj informāciju par mikrouzņēmuma stāvokli un nepamatoti izmanto labvēlīgo nodokļu režīmu, lai izvairītos no darbaspēka nodokļu nomaksas vispārējā kārtībā, mikrouzņēmuma apgrozījumam tiks piemērota nodokļa 20% likme. Savukārt, ja mikrouzņēmumam nav bijis apgrozījuma vai aprēķinātā nodokļa summa nepārsniegs 50 eiro (35 latus), mikrouzņēmuma maksātājam budžetā būs jāiemaksā nodoklis 50 eiro (35 latu) apmērā.

Iebilst pret nodokli

Kā ziņots, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) Saeimas deputātiem 5.novembrī nodevusi 2644 parakstus pret mikrouzņēmuma nodokļa likmes paaugstināšanu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja LTRK. Tāpat uzņēmēju organizācija plāno vērsties pie Valsts prezidenta Andra Bērziņa.

Komentāri (207)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu