No 1. oktobra vilcienos varēs braukt ar e-talonu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No rītdienas, 1.oktobra, vilcienos Rīgas robežās vairākas pasažieru kategorijas var sākt izmantot SIA «Rīgas satiksme» izsniegtos e- talonus.

Kā Financenet informēja AS «Pasažieru vilciens» pārstāve Jana Priedniece, vilcienā ar e-talonu var sākt norēķināties kopumā 13 pasažieru kategorijas, kurām piešķirtas Rīgas domes atlaides braukšanai sabiedriskajā transportā. Šo pasažieru vidū ir skolēni, pensionāri, studenti, skolotāji, daudzbērnu ģimeņu vecāki, profesionālo un arodskolu audzēkņi. Pasažieriem, kam Rīgas sabiedriskajā transportā braukšana ir bez maksas, arī par vilciena biļeti Rīgas robežās turpmāk nebūs jāmaksā, bet studenti un skolotāji saņems sev pienākošās atlaides vienreizējiem braucieniem un mēneša abonenta biļetēm.

Lai reģistrētu braucienu vilcienā, pasažieriem ir jābūt personalizētajam (zilajam) e-talonam, kas apliecina viņa tiesības saņemt braukšanas atlaides. Iekāpjot vilcienā, jādodas pie vilciena konduktora un savs e-talons jāreģistrē aparātā, kas būs pie konduktora. Šī ir vienīgā atšķirība no pilsētas transporta: piemēram, autobusos e-talonu reģistrēšanas ierīces atrodas piestiprinātas vienā vietā, turpretī vilcienos šīs ierīces būs pie konduktora, jo viņš var pārvietoties pa vagoniem un pārbaudīt visus braucējus, tādējādi izslēdzot braukšanu bez biļetes vai reģistrēta e-talona.

Ar e-talonu var norēķināties par braukšanu vilcienā Rīgas pilsētas robežās, tas ir – līdz/no stacijām Babīte, Baloži, Dārziņi, Jugla un Vecāķi. Ja pasažieris vēlēsies turpināt braucienu līdz tālākai pieturai, viņam pie konduktora jāiegādājas biļete bez papildu piemaksas.

Pasažieri, kas izmanto sabiedrisko transportu par pilnu maksu, bez atlaidēm, e-talonus vilcienus varēs sākt izmantot novembrī.

Visa informācija par e-talona lietošanu vilcienā atrodama arī mājas lapā www.pv.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu