Atklās veikalu, kurā tirgos tikai vecu pārtiku (136)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV pilsētā Bostonā drīzumā tiks atklāts veikals, kurā varēs iegādāties tikai tādus pārtikas produktus, kuriem jau ir beidzies derīguma termiņš. Raidsabiedrība BBC ziņo, ka šādu eksperimentu ir iecerējis īstenot uzņēmējs Dugs Rauhs, kuram pieder vesela virkne pārtikas lielveikalu.

Uzņēmējs atzīst, ka viņa veikali katru dienu ir spiesti izmest atkritumos ļoti lielu daudzumu pārtikas produktu, kas pavisam noteikti ir derīgi lietošanai uzturā, taču noteikumi par pārtikas piedevu izmantošanu neļauj tos realizēt. Šajā gadījumā ir runa galvenokārt par tādiem pārtikas produktiem kā kukurūzas čipsi, šokolāde, olas, jogurts un piens.

Daudzos gadījumos kā derīguma termiņš uz produktu iepakojuma norādītais datums vēl nebūt nenozīmē, ka pāris dienas vēlāk šo pārtiku būtu bīstami lietot uzturā. Ir tikai jārēķinās, ka konkrētais produkts vairs nebūt tik garšīgs.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu