Mākleri cīņā par investoriem sākuši izmantot ārzemju telefona numurus (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Neraugoties uz veiksmīgo Latvijas pieredzi ārzemju investīciju piesaistīšanā, pateicoties Uzturēšanās atļaujām (turmpāk TUA), citas valstis sāk radīt nopietnu konkurenci. Jaunu iespēju meklējumos, mākleri arvien aktīvāk sāk izmantot jaunās tehnoloģijas. Ievērojamu popularitāti izpelnījies ārvalstu telefonu numuru serviss VIR2SIM, kas tiek prezentēts FIABCI kongresā.

Latvijas tirgus ir samerā ierobežots un ekonomiskā krīze to bija novedusi pie katastrofāla pieprasījuma krišanās pēc nekustamajiem īpašumiem. Latvijas TUA piešķiršanas programma, apmaiņā pret nekustamā īpašuma iepirkumu, kļuvusi par īstu brīnumlīdzekli un, pēc uzņēmuma Nira Fonds valdes locekles Jevgenijas Markovas viedokļa, tā sniedz lieliskus rezultātus.

Programma strādā 36 mēnešus un uzturēšanās atļauju šajā laika posmā ir saņēmuši 6500 ārvalstnieki, ieskaitot viņu ģimenes locekļus. Katrs jaunais iedzīvotājs ik mēnesi ir papildinājis Latvijas valsts budžetu par 1700 latiem. Pēc Nira Fonds pārstāvju datiem, kopējais ārzemju investīciju apjoms apmaiņā pret TUA, līdz šī gada jūnija sākumam, ir sasniedzis 400 mlj. latu.

Uzņēmuma Latio tirdzniecības nodaļas vadītājs Aldis Riekstiņš paziņoja, ka spriežot pēc noformēto TUA daudzuma, dominē Krievijas pilsoņi, kas ir saņēmuši apmēram 70% no visām izsniegtajām uzturēšanās atļaujām sākot no 2010. gada. Viņiem seko Ukrainas , Kazahstānas, Ķīnas un Uzbekistānas iedzīvotāji. Līdz šī gada augusta beigām ir fiksētas 371 TUA, kas izsniegtas Ķīnas iedzīvotājiem. Tāpat TUA tika izsniegtas tādu valstu iedzīvotājiem kā Šrilanka, Vjetnama, Sīrija, Indija, Koreja, Japāna, Kenija, Nigērija u.c. Kopumā TUA saņēmuši investori no 40 valstīm.

Foto: Ekrānšāviņš

Tajā pašā laikā ir draudi situācijas izmaiņām, jo citas Eiropas valstis ir ņēmušas par piemēru Latvijas pieredzi. Pagaidu uzturēšanās atļauju apmaiņā pret investīcijām nekustamajā īpašumā tagad piedāvā arī Spānijā, Kiprā, Turcijā, Čehijā un Bulgārijā. Līdz ar to Latvijas nekustamā īpašuma tirgus pārstāvji ir spiesti iesaistīties starptautiskā cīņā par ārzemju klientiem, bet, atšķirībā no krievu investoriem, citu valstu pārstāvjiem nav tik nozīmīgs Latvijas ģeogrāfiska izvietojuma un valodas zināšanu faktors. Ir risks, ka liela kapitāla daļa pārorientēsies uz Rietumu konkurentvalstīm.

«Diemžēl, lai pieteiktu sevi starptautiskajā tirgū, nepieciešami milzīgi ieguldījumi – simtiem tūkstoši biroja atvēršanai ārvalstīs, masveidīga reklāma un dalība izstādēs. Ne visi uzņēmumi var to atļauties, viņiem ir vajadzīgi vienkārši, ne dārgi, un efektīvi instrumenti. Jaunās tehnoloģijas, piemēram VIR2SIM, ir spējīgas nodrošināt nepieciešamos risinājumus», - ir pārliecināts servisa VIR2SIM līdzīpašnieks Artjoms Križanovskis.

Tik tiešām, Latvijas mākleri aktīvi pielieto modernās tehnoloģijas klientu piesaistes nolūkos. Pieminētais serviss VIR2SIM kļūst arvien populārāks Latvijā, tā kā tas sniedz iespēju nekustamā īpašuma aģentiem, minūtes laikā pieslēgt savam mobilajam telefonam ārvalstu telefona numuru. Saskaņā ar mākleru apgalvojumiem, Krievijas, Ķīnas, un citu valstu iedzīvotāji, dod priekšroku zvanīt uz viņu vietējiem, nevis uz Latvijas numuriem. Tagad jebkurš pārdevējs savās vizītkartēs, mājas lapā, reklāmas materiālos, sociālajos tīklos var norādīt ārzemju telefona numuru, tādējādi piesaistot ārvalstu klientu uzmanību.

«Jau variākas nedēļas izmantoju mobile sakaru pakalpojumu VIR2SIM. Tas vērā ņemami uzlabo un optimizē ar maniem klientiem no Krievijas un Ukrainas – viņi bija patīkami pārsteigti par šādu iespēju», - dalījās savā pieredzē nekustamo īpašumu aģentūras Latio pārstāvis Atis Skrastiņš.

Telekomunikāciju serviss VIR2SIM ir radīts un izstrādāts Latvijā un sniedz iespēju pieslēgt pie jebkuras Latvijas SIM-kartes līdz pat 20 ārvalstu telefona numurus no 19 pasaules valstīm. Servisa prezentācija un tā pielietojuma demontrācija notiek V Eiropas Nekustamo īpašumu kongresa FIABCI ietvaros, kas šobrīd jau norisinās Rīgā. Sīkāk ar servisu varat iepazīties mājas lapā http://vir2sim.com.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu