Šveices parlaments apstiprina banku kontu datu atklāšanu ASV (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šveices parlamenta apakšpalātas deputāti pirmdien atbalstīja likumprojektu, kas noteic, ka Šveices bankām ir jāziņo ASV nodokļu iekasēšanas institūcijai par to klientiem, kas ir ASV pilsoņi.

Ar 112 balsīm par, 51 pret un 21 atturoties Šveices parlamenta apakšpalātas deputāti apstiprināja ASV Ārvalstu konta nodokļa atbilstības likumu (FATCA), ko jau iepriekš apstiprināja Šveices parlamenta augšpalāta, kur gan tas būs vēlreiz jāsaņem galīgais apstiprinājums, lai, kā plānots, stātos spēkā nākamā gada jūlijā, vēstīja ziņu aģentūra ATS.

Šveice ir viena no pasaules valstīm, kas piekritušas izpildīt FATCA normas, kas paredz, ka ikvienam ASV pilsonim ir jāmaksā nodokļi Iekšējam Ienākumu dienestam par visiem saviem ieņēmumiem un aktīviem visā pasaulē.

Pieņemot likuma ievērošanu, Šveice cenšas nolīdzināt nesaskaņas ar ASV saistībā ar apsūdzībām, ka tās bankas palīdz ASV pilsoņiem izvairīties no nodokļu nomaksas.

FATCA ir attiecināms vien uz pašreizējiem un nākamajiem ASV pilsoņu kontiem ārvalstīm, tomēr Šveice ir piekritusi ļaut sodīt arī par tās banku nepareizu rīcību pagātnē.

Vienošanās paredz, ka katra Šveices banka varēs izvēlēties, vai piedalīties darījumā ar ASV. Bankas varēs samaksāt ASV varas iestāžu noteiktos sodus un turpināt darbu, pēc pieprasījuma atklājot informāciju par ASV pilsoņu kontiem. Ja Šveices bankas atteiksies no sadarbošanās un sodu nomaksas, tām draud licences atņemšana darbībai ASV tirgū.

Šveice gan pievienojusi FATCA noteikumu, ka informāciju par darījumiem ASV pilsoņu kontos varas iestādēm nevarēs sniegt automātiski bez klienta piekrišanas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu