Kokrūpnieki virzīs jautājumu par reversā PVN piemērošanu šķeldai (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Kokrūpniecības federācija (LKF) jau tuvākajā laikā sarunās ar Finanšu ministriju aktualizēs jautājumu par reversā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu šķeldai, ekspresintervijā biznesa portālam «Nozare.lv» atzina federācijas jaunais vadītājs, AS «Latvijas Finieris» valdes loceklis Indulis Kovisārs.

«Diezin vai tas būs iespējams 2014.gada budžeta likumprojektā, tomēr īstermiņā mēs grasāmies atjaunot diskusiju ar Finanšu ministriju par reversā PV piemērošanu šķeldai, kā arī skaidai. Par to jau tika diskutēts pērn, bet tad federācijas argumenti par potenciālajiem riskiem, ko īstenotu negodprātīgi biznesa «spēlētāji», netika uzklausīti. Šobrīd daļa no prognozētajiem riskiem ir jau realitāte, tādēļ gan valsts budžeta, gan meža nozares interesēs ir šo jautājumu atrisināt,» sacīja Kovisārs.

Jautāts, kā industriju ietekmēs viens no valdības pēdējā laika lēmumiem saistībā ar atteikšanos no Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) samazināšanas par 2%, viņš norādīja, ka LKF viedoklis būtiski neatšķiras no Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras.

«Protams, valdības rīcība, atsakoties no likumā ierakstītā, nestiprina uzticību un izraisa jautājumus par valsts politikas prognozējamību. Tomēr vienlaikus atzīstam, ka Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu samazināšana par procentpunktu, neapliekamā minimuma un atvieglojumu par apgādājamajiem palielināšana «nostrādās» līdzīgi kā gadījumā, ja tiktu samazināta IIN likme, tāpēc arī šāds scenārijs federācijai ir pieņemams,» norādīja Kovisārs.

Tāpat viņš sacīja, ka šis gads Latvijas meža nozarei ir sarežģītāks nekā divi iepriekšējie gadi, taču nekādas radikālas norises šogad nav sagaidāmas.

«Atbilstoši iepriekšējām prognozēm nozares izaugsmes tempi, visticamāk, samazināsies. Taču tas ir likumsakarīgi, jo esam sasnieguši ļoti augstu ražošanas un eksporta bāzes vērtību, tāpēc tik straujš pieaugums kā iepriekš objektīvi nav iespējams. Kopumā 2013.gadam vajadzētu būt veiksmīgam,» atzina kokrūpnieku federācijas vadītājs.

Pilnu ekspresinterviju ar Kovisāru lasiet «Nozare.lv» sadaļā «Intervijas. Viedokļi».

Kā ziņots, Kovisārs LKF prezidenta amatā ievēlēts šā gada 23.augustā pēc tam, ka pēc paša vēlēšanās šo amatu atstāja organizācijas ilggadējais vadītājs Juris Biķis.

LKF dibināta 2000.gada 1.augustā, apvienojot meža nozares atsevišķas asociācijas, lai strādātu pie mežsaimniecības, kokrūpniecības un mēbeļrūpniecības attīstības un konkurētspējas celšanas Latvijā. LKF apvieno septiņas asociācijas - «Latvijas koks», «Latvijas mēbeles», «Latvijas Kokmateriālu ražotāju un Tirgotāju asociācija», «Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācija», «Latvijas Mežizstrādātāju savienība», «Latvijas Neatkarīgo Mežizstrādātāju asociācija» un Latvijas Biomasas asociācija «LATBIONRG».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu